Gå til indhold
FORSIDEN | KONTAKT OUH | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilPressepilFagligt nytpilFagligt nytpilMorten Sodemann modtager Folkesundhedsprisen

Morten Sodemann modtager Folkesundhedsprisen

Folkesundhedsprisen

Med et stort engagement og en klar retorik har Morten Sodemann været meget synlig i debatten om overrepræsentationen af smitte blandt borgere med etnisk minoritetsbaggrund under COVID-19.

Morten Sodemann har bekæmpet den tenderende stigmatisering af denne befolkningsgruppe, der opstod i takt med pandemiens stigende smittebølger. Det har han gjort igennem debatindlæg og i både lokale og nationale medier. Samtidig har han sat fokus på, hvordan uligheden i sundhed i langt højere grad er den største medvirkende faktor til det høje smittetryk blandt borgere med etnisk minoritetsbaggrund:

- Et utal af gange har du svaret igen, når politikere eller meningsdannere har sagt eller insinueret, at den høje smitte skyldes kulturforskelle eller asocial adfærd. ”Nej”, sagde du – ”den skyldes ulighed i sundhed”, sagde Nana Folmann Hempler, formand for DSFF i sin tale i forbindelse med prisoverrækkelsen.

Morten Sodemann er den første professor i indvandrermedicin nogensinde i Danmark. Denne ildhu for netop indvandrermedicin og sundhedskommunikation skinner også soleklart igennem i hans indsats for at få oversat Sundhedsstyrelsens råd om COVID-19 til diverse sprog.

På baggrund af hans store indsats modtager Morten Sodemann Folkesundhedsprisen med disse rosende ord af formand for DSFF, Nana Folmann Hempler:

- Med Folkesundhedsprisen vil vi gerne anerkende dit store og vigtige arbejde med at skabe opmærksomhed om udsatte grupper under coronapandemien og dit bidrag til løsninger i praksis. I samme moment har du formået at gøre opmærksom på, at uligheden desværre ikke er en ny problemstilling – den er blot blevet tydeliggjort under coronapandemien.

Overrækkelsen af prisen var oprindeligt planlagt til at blive afholdt sidste år, men blev udskudt, da Folkesundhedsdage blev omdannet til Folkesundhedsweb.
 


Siden er sidst opdateret: 30-09-2021 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring