Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilOm OUHpilPatientrelaterede afdelingerpilOdensepilSteno Diabetes Center OdensepilNyhederpilBliv klogere på brugerinvolvering inden for diabetesområdet

Bliv klogere på brugerinvolvering inden for diabetesområdet

SDCO's Forum for Brugerinvolvering

Foto: SDCO's Forum for Brugerinvolvering. Fotograf: Rasmus Skarving

Det bedste liv med diabetes. Det er den vision, Steno Diabetes Center Odense (SDCO) er sat i verden for at skabe, og det skal ske i tæt samarbejde med brugerne - mennesker med diabetes, deres pårørende og dem i risiko for at få diabetes

 

SDCO har derfor nedsat Forum for Brugerinvolvering (FBI), der sikrer, at brugerne er med til at udvikle den behandling, forebyggelse, forskning og uddannelse, der tilbydes på SDCO og i resten af Region Syddanmark.

FBI inviterer til workshops

FBI inviterer i juni måned til to virtuelle workshops, der bl.a. sætter fokus på hvorfor - og hvordan - man kan involvere brugerne i det professionelle arbejde med diabetes:
 

  • Onsdag den 9. juni fra 16.00-17.30 vil Tobias Bøggild-Damkvist, direktør for Type 1 – Tænketank for Diabetes, fortælle om brugernes oplevelser og ønsker for fremtidens diabetesambulatorium. Han vil også fortælle, om brugernes ønsker og erfaringer med den diabetesteknologi, der udvikler sig år for år. På workshoppen får alle mulighed for at komme med ønsker til fremtidens diabetesbehandling- og teknologi, og vi drøfter, hvordan man kan inddrage – ikke kun brugerne – men også behandlerne i livet med diabetes.

    Download invitationen
     
  • Mandag den 21. juni fra 16.00-17.30 vil forsker fra Institut for psykologi på Syddansk Universitet Mette Valdersdorf Jensen fortælle om, hvordan og hvorfor brugere har været med fra start til slut i et internationalt forskningsprojekt om livskvalitet og lavt blodsukker. Man kan også høre om, hvordan mennesker med diabetes og pårørende er påvirket af lavt blodsukker og om ønsker og behov for hjælp og støtte fra familie, venner og sundhedsprofessionelle. Der bliver også rig mulighed for at dele egne oplevelser og erfaringer med lavt blodsukker, og hvordan man oplever muligheder for støtte.

    Download invitationen

Få hjælp og sparring om brugerinvolvering

Har du brug for hjælp til at skabe bedre rammer for brugerinvolvering – som bruger eller i dit arbejde som sundhedsprofessionel? Så er du mere end velkommen til at bruge FBI som sparringspartner. Vi deltager gerne i både kortere og længere møder, og du bliver tilbudt rådgivning fra både en fagprofessionel og en bruger – begge eksperter i brugerinvolvering i praksis.

Tilmelding

Har du lyst til at deltage i en eller begge workshops, eller har du brug for sparring med FBI, kan du sende en mail til mette.vestergaard.nissen@rsyd.dk

 Om Forum for Brugerinvolvering (FBI)

Forum for Brugerinvolvering startede i februar 2019 og består af i alt 17 brugere fra Region Syddanmark og 10 sundhedsprofessionelle fra SDCO og almen praksis.


I oktober 2019 lancerede FBI en strategi for brugerinvolvering, som hedder: ”Brugerne er ikke med for sjov – de er vejen til diabetesbehandling i verdensklasse”.

 Læs mere om FBI og strategien for brugerinvolvering
 


Siden er sidst opdateret: 26-05-2021 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring