Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

OUH-pulje giver økonomisk indsprøjtning til initiativer i den daglige drift

Ansøgningsfrist 5. maj: 16,4 millioner kroner til projekter inden for højt specialiserede funktioner eller strategiske indsatsområder

 

Billede af Karen Andersen-Ranberg med OUH-bygninger i baggrunden.

 

- Selv om vi gør meget for at lave gode udskrivelser, ved vi reelt ofte ikke helt, om udskrivningsplanerne for vores ældre patienter passer til deres vilkår i hjemmet. Derfor vil vi sende en geriatrisk sygeplejerske på opfølgende hjemmebesøg. Her kan vi så også tale med kommunens personale, der kommer i borgerens hjem. Ved det opfølgende besøg kan vi sammen rette udskrivningsplanen til, så det matcher borgerens situation og behov samt opklare eventuelle tvivlsspørgsmål.

Sådan forklarer Karen Andersen-Ranberg, professor og specialeansvarlig overlæge ved Geriatrisk Afdeling G i Odense, om baggrunden for det projekt, som hun i 2020 fik 935.000 kroner til at gennemføre på forsøgsbasis. Målgruppen er hjemmeboende borgere i Odense Kommune med mere end 2 indlæggelser inden for et år, eller som blev genindlagt inden for en måned, og som har behov for hjælp til personlig pleje.

Pengene kommer fra en pulje, som OUH’s direktion har prioriteret til at understøtte OUH’s højt specialiserede funktioner eller strategiske indsatsområder. Der er tale om driftsmidler, der kan hjælpe afdelinger med at sætte nye tiltag i gang.

Helt i gang er Karen Andersen-Ranberg og hendes kolleger desværre ikke kommet med deres projekt endnu:

- Hjemmebesøg rimer ikke så godt på COVID-restriktioner, men vi står klar i startblokkene. Med pengene har vi råd til at ansætte en projektsygeplejerske og noget videoudstyr. Sygeplejersken skal nemlig kunne komme i kontakt med en speciallæge på afdelingen, der sidder som back-up, hvis der er behov for justeringer i efterbehandlingen. Vi har allerede nedbragt antallet af genindlæggelser ved hjælp af opfølgende besøg til vores patienter, som udskrives til Lysningen, og vi håber på samme effekt på de opfølgende hjemmebesøg, fortæller Karen Andersen-Ranberg.

Fakta: Sådan kommer din ide i betragtning

Læs mere om, hvad du skal være opmærksom på i din ansøgning, som skal være indgivet senest 5. maj 2021 i opslaget til rammen for højt specialiserede funktioner og strategiske områder.

  


Siden er sidst opdateret: 09-04-2021 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring