Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilOm OUHpilPatientrelaterede afdelingerpilOdensepilSteno Diabetes Center OdensepilNyhederpilFynsk entreprenør vinder licitation på byggeriet af Steno Diabetes Center Odenses kommende rammer på Nyt OUH

Fynsk entreprenør vinder licitation på byggeriet af Steno Diabetes Center Odenses kommende rammer på Nyt OUH

SDCO-byggeriet Nyt OUH

Den 28. september 2020 besluttede Regionsrådet, at 5E Byg A/S skal bygge Steno Diabetes Center Odense (SDCO) på det nye Odense Universitetshospital (Nyt OUH) og vinder dermed tredje licitation på Nyt OUH-byggeriet  

 
Byggeriet etableres som en sammenhængende del af Nyt OUH forbundet med Nyt OUH’s somatik mod vest og mod øst voksenpsykiatrien. Den cirka 20.000 m2 store bygning skal stå færdig til ibrugtagning samtidigt med det resterende sygehus, og der skrives kontrakt med 5E Byg A/S inden udgangen af 2020.
 
- En stor milepæl er nået. Vi ved nu hvem der skal bygge vores nye hus, der på alle måder er brugernes hus. Et hus hvor man som patient eller pårørende undgår at trave fra den ene afdeling til den anden, da alle relevante lægefaglige specialer er placeret i umiddelbar nærhed. Der vil bl.a. være specialer inden for børne-, svangre-, fodsårs-, hjerte-, nyre-, øjen- og tandlægeområdet, ligesom en hel etage er dedikeret til diabetesforskning, fortæller Centerdirektør Jan Erik Henriksen, SDCO
 
Visionen med etableringen af SDCO, er at etablere diabetesbehandling på højeste internationale niveau inden for forebyggelse, behandling, klinisk forskning og uddannelse. En vision som er i tråd med visionen for Nyt OUH om at være ”Patientens Universitetshospital”. 
 
Udefra vil SDCO-bygningen matche de arkitektoniske tanker bag Nyt OUH og vil ikke adskille sig væsentligt fra disse. De kliniske standardrum vil have samme standard som Nyt OUH, men der vil derudover være parkeringskælder samt tagterrasse og i de offentlige opholdsarealer bl.a. et atrium og et konferencelokale.
 
Læs også pressemeddelelsen fra Region Syddanmark
 
Læs mere om, og se tegninger af, SDCO-byggeriet i projektintroduktionsmaterialet nedenfor - download dokumentet eller se det online.

Fakta
 

Steno Diabetes Center Odense blev som driftsenhed etableret på OUH i 2018 i et samarbejde mellem Novo Nordisk Fonden og Region Syddanmark og den nye bygning til centeret er hovedsageligt finansieret via en bevilling fra Novo Nordisk Fonden. 
 
Der vil være cirka 9.000 patienter med tilknytning til SDCO, og der vil samlet være omkring 80-100 ansatte tilknyttet centeret.
 
Byggeprojektet har en samlet budgetramme på ca. 600 mio. kr. inkl. udstyr. 
 
Udbudsbekendtgørelsen blev offentliggjort 7. februar 2020 og 5 juni kom indledende tilbud.
 
Evalueringsgruppen bestod af Projektorganisationen for Nyt OUH og SDCO, bygherrerådgiver for SDCO-projektet, Arkitema A/S og Brix & Kamp A/S, Regionens Bygningsafdeling, Novo Nordisk Fonden og deres rådgiver.
 
Byggeriet forventes at blive taget i brug samtidig med Nyt OUH i 2023.
 

Kontakt
 

Kenny Tordrup
Projektleder, Projektorganisationen for Nyt OUH
Kenny.Tordrup@rsyd.dk, 7663 1264
 
Lars Loft Reuter
Projektleder, Projektorganisationen for Nyt OUH
Lars.Loft.Reuter@rsyd.dk, 7663 1296
 
Jan Erik Henriksen
Centerdirektør, Steno Diabetes Center Odense 
jeh@rsyd.dk, 2033 2174
 

Siden er sidst opdateret: 29-09-2020 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring