Gå til indhold
FORSIDEN | KONTAKT OUH | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

ForsidepilOm OUHpilPatientrelaterede afdelingerpilOdensepilSteno Diabetes Center OdensepilNyhederpilMillioner bevilliget til COVID-19 relateret forskning

Millioner bevilliget til COVID-19 relateret forskning

covid-19 og diabetes

Ny forskningsbevilling på 1.5 millioner kr. fra Uddannelses- og Forskningsministeriet giver Steno Diabetes Center Odense (SDCO) mulighed for at undersøge om personer med hypertension (højt blodtryk) og diabetes har øget følsomhed overfor COVID-19


Forskningsleder Kurt Højlund, SDCO, står i spidsen for ét blandt de ni forskningsprojekter, der netop har fået del i de 50 millioner kr., som regeringen har afsat til COVID-19 forskning, der skal være med til at skaffe ny viden og nye løsninger i kampen mod COVID-19.

- Der lader til at være en uventet høj risiko for, at få en svær COVID-19 infektion hos patienter med hypertension og diabetes, hvorfor dette projekt kan give os værdifuld viden, der kan hjælpe os med at håndtere nogle af de udfordringer, vi står overfor med den nye coronavirus, siger Kurt Højlund.

I tæt samarbejde med en projektgruppe på Open Patient data Explorative Network (OPEN), anført af Professor Anders Green, vil SDCO derfor undersøge baggrunden for den mulige højere risiko for svær COVID-19 infektion blandt patienter med hypertension og blandt patienter med diabetes.

Patienter i disse risikogrupper behandles ofte med de samme typer medicin, og dette registerstudie vil forsøge at afdække baggrunden for den øgede følsomhed for COVID-19.

Projektet vil kunne give ny viden til nye retningslinjer og bedre rådgivning omkring COVID-19 til patienter i de to risikogrupper.

 

Læs pressemeddelelsen fra Uddannelses- og Forskningsministeriet

Læs også: 

Steno Diabetes Center Odense får halvanden million kroner til COVID-19 forskning

1,5 millioner til coronaforskning: SDU-professor ser på diabetikere og personer med forhøjet blodtryk

 

Kontakt

Forskningsleder Kurt Højlund, SDCO
kurt.hoejlund@rsyd.dk, 25320648


Siden er sidst opdateret: 16-04-2020 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring