Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Om diabetes og coronavirus

diabetes og coronavirus
 
 

Seneste nyt pr. 16/12/2020 - aflysning af tider med kort varsel kan forekomme

På grund af et stigende antal indlagte patienter med Covid-19 på OUH, og det fortsat stigende smittetryk landet over, der nu forventes at stige yderligere henover julen, kan du som patient på Steno Diabetes Center Odense desværre opleve, at din tid vil blive aflyst med kort varsel.

Dette skyldes, at OUH nu er oppe på trin 4 i beredskabsplanen, hvilket betyder, at vi er nødsaget til skrue ned for aktiviteten for at kunne afsætte personale til COVID-beredskabet.Mennesker med kroniske sygdomme som diabetes er generelt i højere risiko for komplikationer i forbindelse med virusinfektioner som influenza, og det samme lader til at gælde for coronavirusen COVID-19

De anbefalede forholdsregler er de samme som for influenza, så som at vaske hænder ofte, hoste og nyse i ærmet. 

Hvis man bliver syg
Hvis man bliver syg (især hvis man får feber) skal man, som ved almindelig inflluenza, sørge for at få væske nok, og være forberedt på et højere insulinbehov.

 
Hvornår skal man opsøge læge?
Hvis du har problemer med vejrtrækningen, forværring af symptomer eller er syg over flere dage, skal du ringe til egen læge. Det er vigtigt, at du ringer først og ikke møder op i venteværelset, da du kan smitte andre.
 
Telefonrådgivning
Planlagte diabetesbehandlinger omlægges til telefon- eller videokonsultationer. Videokonsultationer kan bookes via Mit Sygehus app'en.
 
Der er pres på telefonerne på diabetesambulatoriet grundet usikkerhed om hvilke forholdsregler man skal tage, hvis man har diabetes og får coronavirus. Vi gør hvad vi kan for at besvare telefonerne hurtigst muligt, men der kan forekomme ventetid - se om du kan finde svar på siderne vi henviser til nedenfor.


Spørgsmål og svar
Vi henviser til Diabetesforeningens hjemmeside, som giver svar på mange spørgsmål om diabetes og coronavirus, og til de retningslinjer, som de danske myndigheder giver generelt, samt til OUH's overordnede forholdsregler (alle sider opdateres løbende):


Link Diabetesforeningen
Spørgsmål og svar om diabetes og coronavirus
Link Coronasmitte.dk
De danske myndigheders samlede informationer om coronavirus
Link Vigtigt at vide for patienter og pårørende på OUH
Du må ikke tage på hospitalet, hvis du har symptomer på coronavirus - ring først

Siden er sidst opdateret: 16-12-2020 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring