Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilOm OUHpilPatientrelaterede afdelingerpilOdensepilSteno Diabetes Center OdensepilNyhederpilÆresansættelse til sygeplejeforsker på Deakin Universitet i Australien

Æresansættelse til sygeplejeforsker på Deakin Universitet i Australien

Mette Rothmann

Foto: Klinisk sygeplejeforsker Mette Rothmann

Mette Rothmann, klinisk sygeplejeforsker, lektor, ph.d., er blevet tildelt en æresansættelse (Honorary Appointment) som adjungeret lektor (Adjunct Associate Professor) ved Sygepleje- og jordemoderskolen (School of Nursing and Midwifery) på det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Deakin Universitet i Australien

Der er ikke mange sygeplejersker på Odense Universitetshospital med en forskningsbaggrund og endnu færre på lektor- og professorniveau. At modtage denne anerkendelse og blive tilknyttet Deakin Universitet som adjungeret lektor har stor betydning for Mette Rothmann.

 - Det betyder rigtig meget - først og fremmest er jeg både utrolig glad og stolt – det er en stor ære og muliggør et mere formelt samarbejde mellem Steno Diabetes Center Odense (SDCO)/ Syddansk Universitet (SDU) og Deakin Universitet, lyder det fra Mette Rothmann.

Med den nye titel følger forpligtelser

Udover at understøtte universitetets mål om at gøre en forskel gennem innovation og forskning i verdensklasse, betyder titlen som adjungeret lektor ifølge Mette Rothmann, at hun bl.a. skal være med til at fremme Deakin University´s internationale samarbejder, give forelæsninger inden for relevant forskningsområde, fremme udveksling og internationalt samarbejde og gennemføre fælles forskning.

Man erhverver sig denne æresfulde stilling, ved at sende en ansøgning til universitetet, og med hjælp fra Professor Bodil Rasmussen fra Deakin Universitet, som har givet Mette Rothmann sin varmeste anbefaling og banet vejen for hende, så lykkes det at trænge igennem nåleøjet.

Innovation og forskning i verdensklasse kræver stort netværk

For SDCO og SDU betyder den formelle tilknytning til Deakin Universitet et større internationalt samarbejde omkring klinisk forskning.

- Jeg har allerede startet en række forskningsprojekter med Professor Bodil Rasmussen, jeg er blevet tilknyttet en ph.d.-studerende fra Deakin, og er ved at opbygge et strategisk netværk med nøgleforskere fra Center for Kvalitet og Patientsikkerhed (Center for Quality and Patient Safety) og Insitut for Sundhedstransformation (Institute for Health Transformation) på Deakin, fortæller Mette Rothmann.

Mette Rothmann forsker inden for klinisk sygepleje og har som medansøger fra SDCO, for nyligt modtaget en delbevilling på 3,7 mio.kr. fra Novo Nordisk Fonden til et studie, der skal teste effekten af Guidet Egen-Beslutning (GEB), som er en sundhedspædagogisk tilgang til gavn for patienter med type 2-diabetes og anden sygdom. 

Kontakt

Mette Rothmann, Klinisk sygeplejeforsker, lektor, ph.d.
mette.rothmann@rsyd.dk, 2234 6388


Siden er sidst opdateret: 19-02-2020 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring