Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Årets diabetessygeplejerske 2019

Sygeplejerske Lene Svane Larsen

Stort TILLYKKE til vores sygeplejerske Lene Marie Svane Larsen med den velfortjente pris som årets diabetessygeplejerske tildelt ved Dansk Sygeplejeråd (DSR)s Faglige Selskab for Diabetessygeplejerskers landskursus 2019


Lene blev indstillet til prisen af sine kollegaer, der i indstillingen med overskriften ”Det stille vand har den dybe grund” beskriver hende som en stille og beskeden 'slider', der ufortrødent arbejder med fokus på patienten og højeste faglige kvalitet.

Hun bliver rost for sit væsen, der udstråler stor erfaring, ro, sikkerhed og tid til den enkelte patient og kollega, og så er hun elsket for sin knastørre, rammende humor og uhøjtidelighed.

Med stor beskedenhed takker hun for indstillingen og de mange lykønskninger.

- Jeg er meget overvældet og rørt over at have modtaget prisen efter den fantastiske flotte indstilling til det Faglige Selskab for Diabetessygeplejersker, siger Lene.

Lene har siden 90’erne arbejdet inden for diabetesområdet. Først på Middelfart Sygehus og siden 2005 på OUH. I begyndelsen af sin ansættelse på OUH, var hun én ud af to sygeplejersker i øjenklinikken. Senere blev Lenes faglige fokus og interesse de gravide med diabetes.

Patienten først

Indstillingen skildrer Lene som indbegrebet af OUH’s kodeks ”Patienten først”. Hun er den type sygeplejerske, der på trods af en travl hverdag altid gør arbejdet helt færdigt – det med fokus på højeste kvalitet og uden at være for stolt til at spørge en yngre kollega til råds.

- Når Lene taler med patienterne, drøfter en faglig problemstilling med en kollega eller samarbejdspartner, vejleder nye kollegaer eller hilser på et nyt ansigt i afdelingen, er det med forbilledlig indlevelsesevne, empati, oprigtig interesse og altid med den senest opdaterede, evidensbaserede, faglige viden inden for diabetesområdet.

Læs hele indstillingen her

 


Om prisen

Prisen som årets diabetessygeplejerske kåres hvert år til DSRs Faglige Selskab for Diabetessygeplejerskers Landskursus og tildeles som en anerkendelse for en sygeplejerskes ekstraordinære engagement i sygepleje til mennesker med diabetes og ikke mindst for sin måde at være på – en der med sin væremåde er en god rollemodel, der brænder igennem med sine budskaber på en helt særlig måde over for patienterne.

Fagligt Selskab for Diabetessygeplejersker blev oprettet i 1986 og er en faglig sammenslutning under Dansk Sygeplejeråd målrettet sygeplejersker, der i deres hverdag udøver sygepleje til mennesker med diabetes og/ eller andre endokrine lidelser.

Læs mere om Fagligt Selskab for Diabetessygeplejersker her


Siden er sidst opdateret: 28-11-2019 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring