Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Hjemmefødsel

Vidste du, at alle i Danmark har ret til at føde hjemme? 

De, der har født hjemme, siger ofte, at fødslen er foregået på deres præmisser, at der var megen ro og at partneren har en mere aktiv rolle under fødslen, sammenlignet med fødsler på hospital. I dag ved vi, at fødsler i hjemmet er lige så sikre som fødsler på hospital, når graviditeten er forløbet normalt, og der er udsigt til en normal fødsel til terminen dvs. mellem graviditetsuge 37 og 41. Det kan ske, at fødejordemoderen skønner, at det er nødvendigt at overflytte dig/jer til hospital enten under eller efter barnets fødsel. Overflytningen sker i tilfælde, hvor der opstår komplikationer, der kræver observation og eventul behandling på hospital.

 

Hvis du ønsker at føde hjemme

Gravide der ønsker at føde hjemme tilknyttes som udgangspunkt en Kendt jordemoderordning (KJO). Du kan læse mere om KJO her, og du kan læse mere om hjemmefødsel i vores pjece her.

Er du i tvivl om du ønsker hjemmefødsel, eller har du brug for at vide mere, så kan du snakke med din konsultationsjordemoder eller kontakte Fyns jordmoderpraksis, du finder telefonnummeret under kontakt. Vi tilbyder også hjemmefødselscafé, som både er for de nysgerrige, og for de som alle har truffet beslutning om hjemmefødsel. Du finder mere information om vores hjemmefødselscaféer her.

 


Siden er sidst opdateret: 31-05-2021 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring