Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilPressepilFagligt nyt

Fagligt nyt

VELUX FONDEN bevilliger 3,7 mio. kr. til forskning af ældre med hæmatologisk kræft
12. juli 2021
VELUX FONDEN bevilliger 3,7 mio. kr. til et studie på OUH, der skal undersøge hvilken betydning en tilføjelse af specialiseret ældemedicinsk vurdering forud for behandlingsstart kan have for behandlingsforløbet for hæmatologisk kræft.
Læs mere her...
Forskningsprojekt tester effekt og sikkerhed ved COVID-19 vaccinen fra Janssen (Johnson & Johnson)
2. juli 2021
ENFORCE PLUS skal vaccinere 1000 personer med COVID-19 vaccinen fra Janssen (Johnson & Johnson) og følge dem tæt, så myndighederne får et godt grundlag for at vurdere denne vaccine sammen med de øvrige COVID-19 vacciner.
Læs mere her...
Ny programleder for diabetesomsorg vil sætte større fokus på brugerinddragelse
29. juni 2021
1. juli 2021 starter Mette Juel Rothmann som programleder for Steno Diabetes Center Odenses strategiske forskningsområde ’diabetesomsorg og brugerinvolvering’ samtidig med, at hun er blevet tilknyttet som lektor på området ved Klinisk Institut, Syddansk Universitet
Læs mere her...
Byggeri af nyt Steno Diabetes Center Odense skydes snart i gang
28. juni 2021
Entreprenørerne fra 5E Byg, der skal bygge det nye Steno Diabetes Center Odense, er netop gået i gang med det forberedende arbejde på Nyt OUH’s byggegrund i den sydøstlige del af Odense
Læs mere her...
Ny forskningsleder på Patologisk Afdeling
28. juni 2021
Den 1. august 2021 tiltræder lektor Kent Søe som ny forskningsleder ved Patologisk Afdeling på Klinisk Institut og Odense Universitetshospital.
Læs mere her...
Flot 3. plads til OUH forsker i foredragsdisciplin
23. juni 2021
Dansk Neurokirurgisk Selskab har netop afholdt sin foredragskonkurrence og her placerede en OUH forsker sig på en flot 3. plads.
Læs mere her...
Jordemoderbesøg på arbejdspladsen
21. juni 2021
Region Syddanmark lancerede 1. maj 2021 en ny forsøgsordning, hvor jordemødre besøger offentlige og private virksomheder for at hjælpe med at nedbringe sygemeldinger og gøre hverdagen på arbejde bedre hos de gravide.
Læs mere her...
Ny rapport skal hjælpe syddanske børn til et sundere liv
21. juni 2021
En ny rapport skitserer hvordan skoler og kommuner kan hjælpe børn til et sundere liv, og hvad der skal til for at komme godt i gang med sundsfremmende indsatser
Læs mere her...
Samling af blodbank, mammografiscreening og laboratorium for Celleterapi på Stærmosegårdsvej
16. juni 2021

Læs mere her...
Professor i forebyggelse og tidlig opsporing af kolorektal cancer
14. juni 2021
Anastasios Koulaouzidis udnævnes til professor ved klinisk institut og overlæge ved Odense Universitetshospital, Svendborg Sygehus
Læs mere her...
Danske data om diabetes skal ud i verden og gøre nytte
10. juni 2021
Sammen med schweizisk gæsteforsker står forskere fra Steno Diabetes Center Odense bag projekt, der skal hjælpe lav- og middelindkomstlande til bedre behandling af type 1-diabetes
Læs mere her...
Læge fra Radiologisk afdeling på OUH udpeget til videnskabsetisk komite
7. juni 2021
Sundhedsminister Magnus Heunicke har udpeget læge fra Radiologisk afdeling på OUH til videnskabsetisk komite
Læs mere her...
Ny professor i medicinsk gastroenterologi
4. juni 2021
Overlæge på Odense Universitetshospital, Afdelingen for Medicinske Mavetarmsygdomme, ph.d. og dr.med. Mark A. Ainsworth er udnævnt til professor i medicinsk gastroenterologi ved Klinisk Institut, Syddansk Universitet.
Læs mere her...
Steno Diabetes Centrene udgiver sammen ny podcast med fokus på diabetesforskning
31. maj 2021
Kan kosttilskud gøre en forskel, når man har diabetes? Kan man forebygge nerveskader tidligere? Og hvordan kan familier tale om livet med diabetes? Det jagter vi bl.a. svaret på i ’Diabetesforskerne’ - en ny podcast - der tager rundt i hele landet og møder nogle af de dygtige forskere
Læs mere her...
Ny forskning giver nye perspektiver for patienter med Parkinsons sygdom
19. maj 2021
Et nyt forskningsprojekt fra Odense Universitetshospital og Syddansk Universitet viser lovende resultater i forhold til fremtidens behandling af patienter med Parkinsons sygdom. Et omfattende studie viser, at behandling med elektromagnetiske impulser i forsøgsgruppen har forbedret patienternes tilstand. Dette er en meget lovende udvikling i forhold til en sygdom, der hidtil udelukkende er blevet symptombehandlet.
Læs mere her...
Videncenteret REHPA får ny leder 1. juni
31. marts 2021
Ane Bonnerup Vind har bred erfaring fra Sundhedsstyrelsen, somatiske sygehuse og senest psykiatrien i Region Sjælland
Læs mere her...
Forskningsprojekt på OUH undersøger virusmængde under sygdomsforløb med COVID19
29. marts 2021
Hvornår er COVID-19 allermest smitsom? Og hvor længe smitter virusset efter symptomerne ophører hos de raskmeldte? Det er nogle af de spørgsmål, som forskere på OUH søger at finde svar på ved at følge virusmængden hos covid-patienterne under deres sygdomsforløb.
Læs mere her...
Nye uddannelsesstillinger på tværs skal få flere sygeplejersker til OUH og få dem til at blive
25. marts 2021
En ny type uddannelsesstilling på tværs af FAM, Geriatrisk Afdeling og Ortopædkirurgisk Afdeling har vakt interesse – både blandt nyuddannede og mere erfarne sygeplejersker på OUH. Snart afslutter den første sygeplejerske sit forløb, og allerede nu er de næste uddannelsesstillinger på tværs af specialer undervejs.
Læs mere her...
Fra akutteam til Infektionsmedicin: Nina Andersen ny oversygeplejerske på afd. Q
24. marts 2021
Efter at have opbygget Akutteam Odense og været leder af det i en årrække, vender Nina Andersen ”tilbage” til OUH, hvor hun er ansat som oversygeplejerske på Infektionsmedicinsk Afdeling Q fra 1. maj
Læs mere her...
SDCO lancerer e-læringskursus med ny viden om mad og diabetes
24. marts 2021
Er du sundhedsprofessionel og i tæt kontakt med borgere med diabetes, kan du nu få opdateret din grundlæggende viden om anbefalinger for mad og drikke til denne målgruppe via e-læring
Læs mere her...
Morten Vinther Nielsen ny overradiograf på Radiologisk Afdeling
23. marts 2021
Den 1. maj overtager Morten Vinther Nielsen posten som overradiograf efter Lene Tarp, som stopper ved udgangen af april.
Læs mere her...
Kristian Bergholt Buhl bliver ny ledende overlæge på Geriatrisk Afdeling G, Svendborg og Sygehusenheden Ærø, OUH
21. marts 2021
Kristian Bergholt Buhl har siden 1. november 2020 været konstitueret i jobbet.
Læs mere her...

Flere organtransplanterede patienter viser et lavt niveau af antistoffer efter vaccination mod COVID-19 Det viser foreløbige forskningsresultater
21. marts 2021
Patientgruppen opfordres derfor til fortsat at følge de smitteforebyggende tiltag mod COVID-19, også selv om de er blevet vaccineret.
Læs mere her...
Center for Arvelige og Komplekse Sygdomme på Odense Universitetshospital kan nu fejre 2 års fødselsdag
17. marts 2021
Center for Arvelige og Komplekse Sygdomme (CAKS) har været i drift siden begyndelse af 2019 og kan derfor nu fejre 2 års fødselsdag. Samtidig kan det fejres, at 21 sygdomme og herunder lige knap 400 patienter er blevet tilknyttet.
Læs mere her...
Ny forskning: Kemoterapi ser ikke ud til at forværre corona-forløb
15. marts 2021
Et nyt dansk forskningsprojekt viser for første gang, hvordan det går danske kræftpatienter, der bliver smittet med coronavirus.
Læs mere her...
Mennesker med multisygdomme skal sikres bedre behandling
9. marts 2021
Læger skal være bedre til at samarbejde om at koordinere medicinering og behandling af diabetespatienter med andre kroniske sygdomme. Derfor etablerer SDCO og OUH nu som de første i landet lægefaglige teamkonferencer på tværs af specialer, der skal løfte kvaliteten af behandlingen til disse patienter
Læs mere her...
Mette Maria Skjøth ny oversygeplejerske på afdeling I, Hudafdeling og Allergicentret
3. marts 2021
- Afdeling I har rigtigt meget at byde på. Afdelingen varetager komplekse patientforløb inden for allergiske sygdomme og hudsygdomme og sidder tungt på forskning og høj specialisering og det vil jeg rigtigt gerne arbejde med, siger Mette Maria Skjøth.
Læs mere her...
Charlotte Hollmann oversygeplejerske på Neurokirurgisk afdeling U
24. februar 2021
Oversygeplejerske Charlotte Hollman tiltræder stillingen som oversygeplejerske på Neurokirurgisk afdeling U efter at have været konstitueret i jobbet siden den 01.12.2020.
Læs mere her...
Ny professor i kardiologi i Svendborg
24. februar 2021
Overlæge, ph.d. Jess Lambrechtsen er pr. 1.marts udnævnt til professor i kardiologi ved Klinisk Institut, SDU og Odense Universitetshospitals afdeling i Svendborg.
Læs mere her...
Ambition: Flere faggrupper bør forske
3. februar 2021
Ny forskningsstrategi skal også sikre, at patienter og pårørende tænkes ind i alle led af forskningsprocessen.
Læs mere her...

Siden er sidst opdateret: 24-03-2021 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring