Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilPressepilFagligt nyt

Fagligt nyt

Videncenteret REHPA får ny leder 1. juni
31. marts 2021
Ane Bonnerup Vind har bred erfaring fra Sundhedsstyrelsen, somatiske sygehuse og senest psykiatrien i Region Sjælland
Læs mere her...
Forskningsprojekt på OUH undersøger virusmængde under sygdomsforløb med COVID19
29. marts 2021
Hvornår er COVID-19 allermest smitsom? Og hvor længe smitter virusset efter symptomerne ophører hos de raskmeldte? Det er nogle af de spørgsmål, som forskere på OUH søger at finde svar på ved at følge virusmængden hos covid-patienterne under deres sygdomsforløb.
Læs mere her...
Nye uddannelsesstillinger på tværs skal få flere sygeplejersker til OUH og få dem til at blive
25. marts 2021
En ny type uddannelsesstilling på tværs af FAM, Geriatrisk Afdeling og Ortopædkirurgisk Afdeling har vakt interesse – både blandt nyuddannede og mere erfarne sygeplejersker på OUH. Snart afslutter den første sygeplejerske sit forløb, og allerede nu er de næste uddannelsesstillinger på tværs af specialer undervejs.
Læs mere her...
Fra akutteam til Infektionsmedicin: Nina Andersen ny oversygeplejerske på afd. Q
24. marts 2021
Efter at have opbygget Akutteam Odense og været leder af det i en årrække, vender Nina Andersen ”tilbage” til OUH, hvor hun er ansat som oversygeplejerske på Infektionsmedicinsk Afdeling Q fra 1. maj
Læs mere her...
SDCO lancerer e-læringskursus med ny viden om mad og diabetes
24. marts 2021
Er du sundhedsprofessionel og i tæt kontakt med borgere med diabetes, kan du nu få opdateret din grundlæggende viden om anbefalinger for mad og drikke til denne målgruppe via e-læring
Læs mere her...
Morten Vinther Nielsen ny overradiograf på Radiologisk Afdeling
23. marts 2021
Den 1. maj overtager Morten Vinther Nielsen posten som overradiograf efter Lene Tarp, som stopper ved udgangen af april.
Læs mere her...
Kristian Bergholt Buhl bliver ny ledende overlæge på Geriatrisk Afdeling G, Svendborg og Sygehusenheden Ærø, OUH
21. marts 2021
Kristian Bergholt Buhl har siden 1. november 2020 været konstitueret i jobbet.
Læs mere her...

Flere organtransplanterede patienter viser et lavt niveau af antistoffer efter vaccination mod COVID-19 Det viser foreløbige forskningsresultater
21. marts 2021
Patientgruppen opfordres derfor til fortsat at følge de smitteforebyggende tiltag mod COVID-19, også selv om de er blevet vaccineret.
Læs mere her...
Center for Arvelige og Komplekse Sygdomme på Odense Universitetshospital kan nu fejre 2 års fødselsdag
17. marts 2021
Center for Arvelige og Komplekse Sygdomme (CAKS) har været i drift siden begyndelse af 2019 og kan derfor nu fejre 2 års fødselsdag. Samtidig kan det fejres, at 21 sygdomme og herunder lige knap 400 patienter er blevet tilknyttet.
Læs mere her...
Ny forskning: Kemoterapi ser ikke ud til at forværre corona-forløb
15. marts 2021
Et nyt dansk forskningsprojekt viser for første gang, hvordan det går danske kræftpatienter, der bliver smittet med coronavirus.
Læs mere her...
Mennesker med multisygdomme skal sikres bedre behandling
9. marts 2021
Læger skal være bedre til at samarbejde om at koordinere medicinering og behandling af diabetespatienter med andre kroniske sygdomme. Derfor etablerer SDCO og OUH nu som de første i landet lægefaglige teamkonferencer på tværs af specialer, der skal løfte kvaliteten af behandlingen til disse patienter
Læs mere her...
Mette Maria Skjøth ny oversygeplejerske på afdeling I, Hudafdeling og Allergicentret
3. marts 2021
- Afdeling I har rigtigt meget at byde på. Afdelingen varetager komplekse patientforløb inden for allergiske sygdomme og hudsygdomme og sidder tungt på forskning og høj specialisering og det vil jeg rigtigt gerne arbejde med, siger Mette Maria Skjøth.
Læs mere her...
Charlotte Hollmann oversygeplejerske på Neurokirurgisk afdeling U
24. februar 2021
Oversygeplejerske Charlotte Hollman tiltræder stillingen som oversygeplejerske på Neurokirurgisk afdeling U efter at have været konstitueret i jobbet siden den 01.12.2020.
Læs mere her...
Ny professor i kardiologi i Svendborg
24. februar 2021
Overlæge, ph.d. Jess Lambrechtsen er pr. 1.marts udnævnt til professor i kardiologi ved Klinisk Institut, SDU og Odense Universitetshospitals afdeling i Svendborg.
Læs mere her...
Ambition: Flere faggrupper bør forske
3. februar 2021
Ny forskningsstrategi skal også sikre, at patienter og pårørende tænkes ind i alle led af forskningsprocessen.
Læs mere her...
Binyrebarkhormon på OUH udnævnes som regionens næste Center for Klinisk Excellence
31. januar 2021
Forskningscenteret EXCENTRICC på OUH modtager Region Syddanmarks udmærkelse som ”Center for Klinisk Excellence”. Med udmærkelsen følger 7,5 millioner kr., som skal bruges til at forske i, hvordan binyrebarkhormonerne påvirker helbredet, og hvordan behandlingen af patienter med binyrebarkhormon-relaterede sygdomme kan forbedres.
Læs mere her...
Ny forskning: Intens træning forbedrer helbredet markant hos overvægtige med type 2-diabetes
26. januar 2021
Nyt studie påviser, at insulinfølsomhed, vægt og iltoptag forbedres markant ved intens træning, hvor ro- og cykletræning kombineres
Læs mere her...
Millionbevillinger skal styrke samarbejde på tværs af forskningsmiljøer og belyse et urørt emne inden for diabetesforskning
4. januar 2021
To forskningsprojekter fra Steno Diabetes Center Odensehar samlet modtaget 8,2 millioner kroner fra Novo Nordisk Fondens Steno Collaborative Grants 2020 til forskning inden for diabetesbetinget knoglesygdomme
Læs mere her...

12 fynboere kom til skade med fyrværkeri ved overgangen til det nye år
31. december 2020
Overgangen til 2021 var rolig på OUH i Odense og Svendborg. I alt 12 fynboere er indtil videre kommet til skade med fyrværkeri.
Læs mere her...
Ny app skal hjælpe borgere med diabetes
8. december 2020
Steno Diabetes Center Odense (SDCO) har netop lanceret app’en ”Alt om Diabetes”, der giver sundhedsprofessionelle hurtig adgang til viden, når de skal behandle borgere med diabetes
Læs mere her...
Ny syddansk undersøgelse: Mange med diabetes stresser over deres sygdom
16. november 2020
Steno Diabetes Center Odense har for første gang undersøgt trivslen og den generelle tilfredshed med sygehusvæsenet blandt syddanske diabetespatienter.
Læs mere her...
Evaluering
5. november 2020

Læs mere her...

Ny forskning om vitamin K-antagonister kan bane vej for bedre behandling
1. november 2020
Et nyt studie viser, at behandling med vitamin K-antagonister kan være forbundet med mere kranspulsåreforkalkning end NOAK-midler.
Læs mere her...
Nyt studie afdækker diabetesramtes chance for at få børn under fertilitetsbehandling
25. oktober 2020
Kvinder i fertilitetsbehandling med type 1-diabetes har ligeså stor chance for at få levendefødte børn som andre kvinder i fertilitetsbehandling. Det er dog sværere for kvinder med type 2-diabetes, viser nyt studie fra Center for Klinisk Epidemiologi, Steno Diabetes Center Odense og Gynækologisk Afdeling i Odense
Læs mere her...

Ny viden om særligt narkosemiddel til bevidstløse patienter
9. oktober 2020
Vidste du, at bevidstløse patienter med hovedskader ofte behandles med bedøvelse og respiratorbehandling? Det sker for at sikre patienten vejrtrækning og beskytte luftvejene.
Læs mere her...
Nyt OUH-SDU-samarbejde: Center for klinisk kunstig intelligens
9. oktober 2020
CAI-X (Centre for Clinical Artificial Intelligence) skal skabe rammerne for effektivt samarbejde mellem universitet og hospital for at udnytte de mange muligheder inden for kunstig intelligens.
Læs mere her...
Fynsk entreprenør vinder licitation på byggeriet af Steno Diabetes Center Odenses kommende rammer på Nyt OUH
29. september 2020
Den 28. september 2020 besluttede Regionsrådet, at 5E Byg A/S skal bygge Steno Diabetes Center Odense (SDCO) på det nye Odense Universitetshospital (Nyt OUH) og vinder dermed tredje licitation på Nyt OUH-byggeriet
Læs mere her...
OUHs Innovationspulje 2020 uddelt
28. september 2020
Odense Universitetshospital har endnu engang uddelt Innovationspuljen på 2 mio. kr. samt en ekstra pulje på 1. mio. kr. til projekter med særligt fokus på covid-19.
Læs mere her...
Kompetenceudvikling flytter perspektiver og bidrager til løbende forbedringer
24. september 2020
Tidligere innovationschef ved UCL Kristian Mondrup er blevet ansat som faglig leder for Steno Diabetes Center Odenses kerneområde ’kompetenceudvikling af sundhedsprofessionelle’
Læs mere her...
IT-assistenten åbner på Svendborg Sygehus
18. september 2020
Mandag den 21. september åbner IT-assistenten i atriummet på Svendborg Sygehus. Her kan patienter og pårørende få hjælp til de forskellige slags teknologi i sundhedsvæsenet.
Læs mere her...

Siden er sidst opdateret: 24-03-2021 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring