Gå til indhold
FORSIDEN | KONTAKT OUH | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Introduktion af OUH Praksiskonsulenterne

 Praksisnyt januar 2019 - praksiskonsulenter

Det sammenhængende sundhedsvæsen er et af OUHs fokusområder og med et korps af praksiskonsulenter, har man et tæt og gensidigt tværinstitutionelt samarbejde for patientens bedste. Men hvem er OUH Praksiskonsulenterne? En af dem er læge Henrik Krabbe Laustrup, som er praksiskonsulent på Afdeling J, Afdeling M og Steno Diabetes Centeret Odense.

 

Nedenfor er en kort introduktion til Henrik:

 

Jeg hedder Henrik Krabbe Laustrup og har været praktiserende læge siden 2005. Siden 2008 har jeg arbejdet hos Lægerne J. B. Winsløws Vej, som ligger lige over for OUH. 

Vi er 4 læge i klinikken og har ca. 6000 patienter.

Jeg startede som praksiskonsulent i 2011 på afd. M og J. Jeg er i dag praksiskonsulent fra afd. M, J og Steno.

Jeg har i mange år haft en interesse for kroniske sygdomme som Diabetes og KOL, og særligt i at få skabt gode og individuelle forløb for disse patientgrupper. I den forbindelse er samarbejdet mellem primær og sekundær sektoren vigtig. Jeg føler, at man i jobbet som praksiskonsulent kan bidrage til at dette samarbejde fungere bedst muligt.

Jeg oplever af og til, at almen praksis af sygehusene ofte opfattes som en meget autonom og perifer del af sundhedsvæsenet. Jeg tror, at dette bygger på historiske fordomme og manglende kendskab, hvilket jeg mener, at man som praksiskonsulent kan arbejde på at nuancere. 

Som praksiskonsulent har jeg været med i flere arbejdsgrupper omkring udarbejdelsen af drejebogen for det nye SCDO (Steno Diabetes Center Odense). Etableringen af SDCO er en unik mulighed for at give hele diabetesområdet et løft inklusiv den store gruppe af diabetes patienter, der ifbm. den nye overenskomst (OK18) primært har forløb i almen praksis.  

Jeg håber, at almen praksis vil vedvarende byde ind med forslag til at forbedre forløbene for patienter med kroniske lidelser og i den forbindelse bruge praksiskonsulenterne til at formidle gode ideer eller påpege uhensigtsmæssigheder overfor afdelingerne.  

 

 

Kontaktoplysninger:

 

Praksiskonsulent Henrik Krabbe Laustrup
 

Afd. ansvar: 
Afd. J, Afd. M og Steno Diabetes Center Odense
 

Mail: 
henrikkl@hotmail.com

 

Telefon:

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Siden er sidst opdateret: 11-04-2019 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring