Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

ForsidepilForskning, job, uddannelse og samarbejdepilNyhederpilDe skal sikre fremtidens behandling

De skal sikre fremtidens behandling

Hovedindgang/patienthotel OUH, Odense

OUH skal være med helt i front, når det gælder udviklingen af nye behandlingsformer til patienterne. Derfor har universitetshospitalet nu etableret fire nye frontlinjecentre, der bl.a. skal levere nye muligheder for personaliseret overvågning og behandling af kræftsygdomme, bedre behandling af nyresygdomme og nye behandlingstilbud til patienter, der har brugt anabolske steroider.

- Vi vil gerne være et endnu stærkere hospital med mange højt specialiserede funktioner. Samtidig vil vi stå i spidsen for at udvikle nye behandlingsformer til patienterne. Det kræver, at vi hele tiden gennemfører nye forskningsprojekter, hvor vi udvikler og afprøver nye behandlinger, forklarer lægelig direktør Kim Brixen.

Derfor har OUH nu styrket forskningen på hospitalet med fire nye frontlinjecentre.

Længere perspektiv giver resultater
Frontlinjecentrene står for forskningsprogrammer, der samler forskellige fagligheder og mindst én af hospitalets højt specialiserede funktioner om en større forskningsopgave på tre år. Samtidig bliver det fulgt nøje, om projekterne når deres milepæle til tiden. Det styrker resultaterne og giver et mere attraktivt miljø for forskerne, som også får lettere ved at søge eksterne midler.

- Hvis vi virkelig vil udvikle nye behandlinger, så er det vores erfaring, at forskning i små bidder med delbevillinger til kortere delprojekter ikke er effektivt nok. Der er simpelthen brug for en længere tidshorisont og større projekter på tværs af faglighederne for virkelig at få resultater, der kan nå ud til patienterne, forklarer Kim Brixen.

Fra frontlinje til eliteforskning
Håbet med frontlinjecentrene er, at flere af centrene også kommer med så gode resultater, at de om tre år kan rykke helt op i superligaen og blive til eliteforskningscentre. Her udvikler man ikke kun én behandlingsmetode, men en helt vifte af nye behandlinger inden for et bestemt område.

- Eliteforskningscentrene er vores ypperste forskningsmodel, hvor vi udvikler en helt vifte af nye behandlinger over et forløb på fem år – og med mulighed for at fortsætte i helt op til ti år. Frontlinjecentrene er trinnet lige under og et vigtigt element i at sikre patienterne den nyeste og bedste behandling, forklarer Kim Brixen.

Læs mere om de nye frontlinjecentre:
Vi vil følge kræften, så vi kan skræddersy behandlingen
Nu skal strålebehandlingen være personaliseret – under hele forløbet
44.000 danskere har taget dem: Vi er nødt til at forstå, hvad det gør ved kroppen

 Frontlinjecentre på OUH
Frontlinjecentrene på OUH er bl.a. finansieret af Region Syddanmarks Frontlinjepulje, som tildeler hvert program en bevilling på 1,25 mio. kr. årligt i tre år. Derudover søger frontlinjecenteret selv eksterne midler.


De nye frontlinjecentre, etableres fra 2018:
- MANTRA – MagNetic resonance Technology for Response Adapted radiotherapy
- PREMIO - Personalized Response Monitoring in Oncology
- Klinik for kropsidentitet / Body Identity Clinic (BIC)
- CENTRA: Frontline Centre for Renal Diseases, Uremia, and Transplantation

 

Frontlinjecentre, etableret i 2014:
- KCVI - Klinisk Center for Vektorbårne Infektioner
- Klinisk Genom Center
- ROSOR - Research on Surgical Robotics
- MIO - Molecular Imaging Odense
- Center for Regenerativ Medicin (finansieret internt af OUH)

 

Mere om frontlinjecentrene på OUH

 


Siden er sidst opdateret: 27-08-2018 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring