Gå til indhold
FORSIDEN | KONTAKT OUH | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Et Sundere Fyn - forskning for fynboerne

Et Sundere Fyn 2018 - logo

 

Fire finalister, en million kroner og fokus på borgerinvolverende forskning er hovedingredienserne, når OUH, SDU og TV2 Fyn endnu engang blænder op for Et Sundere Fyn. Vinderen til millionen bliver valgt af det fynske folk gennem sms afstemning og bliver præsenteret ved et stort anlagt Award Show den 23. april 2018.

Efter sidste års succes har OUH, SDU og TV2 Fyn igen i år besluttet at afvikle Et Sundere Fyn, som er et såkaldt Citizens Science projekt, hvor fynboerne har mulighed for at involvere og engagere sig i forskningsprojekter og prioriteringen af disse.

Kampen om millionen blev officielt skudt i gang i januar måned, hvor OUHs forskningsråd udvalgte fire forskningsprojekter til at komme i finalen om den ene million kroner. Finalisterne i kampen om dette års Et Sundere Fyn konkurrencen er:

1.       ”Hormonforstyrrende stoffer” ved projektleder og professor Tina Kold Jensen, Odense Børnekohorte, OUH. 
Projektet ønsker at undersøge betydningen af hormonforstyrrende stoffer på børns intelligens. Læs mere om projektet her.
 

2.       ”Stress på arbejde” ved projektleder og PhD Saga Steinmann Madsen, Nuklearmedicinsk afdeling, OUH.
Formålet med projektet er at undersøge arbejdsrelateret stress, og hvad det har af indvirkning på hjernen hos stressramte. Læs mere om projektet her.
 

3.       ”Hallo Doktor! Er du der? ved projektleder og professor Karen Andersen-Ranberg, Geriatrisk Afdeling, OUH.
Projektet vil afprøve virtuelle konsultationer med den ældre patient. Læs mere om projektet her.
 

4.       ”Stofskiftesygdomme” ved. projektleder og klinisk lektor Steen Bonnema, Epidemiologisk afdeling, OUH.
Projektet vil undersøge, om man med brug af selentilskud kan øge livskvaliteten hos patienter med stofskiftesygdommen Hashimoto. Læs mere om projektet her.
 

Formand for Region Syddanmarks Sundhedsudvalg og regionsrådsmedlem Poul Erik Svendsen igangsatte Et Sundere Fyn ugen d. 16. april, hvor man for første gang fik mulighed for at mødes med forskerne. Herudover har interesserede fynboer også kunnet møde forskerne på Forskningens Døgn på SDU, og mandag d. 23. april finder man endelig vinderen ved Award Showet, hvor formand for regionsrådet i Region Syddanmark Stephanie Lose vil stå for præmieoverrækkelsen.

Patienten først – også i forskning

OUHs slogan er ”Patienten først”, og dette gør sig også gældende inden for forskning.

OUH direktør Kim Brixen fortæller, at Et Sundere Fyn passer ind i OUHs overordnede vision; - OUH har en vision om at være patientens hospital, og vi har derfor en forpligtigelse til at tænke patienterne med ind i alle vore aktiviteter.

De borgerinvolverede aktiviteter på OUH spænder vidt - også uden for forskning, og Kim Brixen fortæller videre; Vi har initiativer såsom involvering af patienter i forskellige råd og udvalg, patientforums på afdelingerne, patientinvolvering i forhold til Nyt OUH og naturligvis i forskningsprojekter. Vi prioriterer dialogen med patienter og pårørende højt, hvorfor vi også sidste år fik etableret et patient- og pårørendekontor på OUH. Så vi forsøger på mange fronter at få så meget input til vore initiativer fra netop patienter og pårørende som muligt.

Award showet vil blive sendt live via TV2 Fyn d. 23. april fra 18.00.

Ønsker man at være med til at afgøre, hvem der skal løbe med dette års Et Sundere Fyn præmie på 1 million, kan man se mere om, hvordan man stemmer på projekterne her.


Siden er sidst opdateret: 23-04-2018 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring