Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Hjerte-, Lunge- og Karkirurgisk Afdeling T

Klinik
Hjerte-, Lunge- og Karkirurgisk Afdeling T består af tre kirurgiske subspecialer:
• Hjertekirurgi
• Karkirurgi
• Klassisk thoraxkirurgi

Samlet set udføres der kirurgiske indgreb på 30-50 børn under 18 år årligt på Hjerte-, Lunge- og Karkirurgisk Afdeling T.

Hjertekirurgisk Sektion udfører enkelte indgreb, der ikke kræver Hjerte/Lungemaskine. Større hjertekirurgiske indgreb udredes på Hjertemedicinsk Afdeling, OUH, og opereres på et af de to Børnehjertecentre i Danmark.

Karkirurgisk Sektion beskæftiger sig især med anlæggelse af vaskulære adgange, herunder Port á Cath katetre til dialyse og ernæring.

Klassisk Thoraxkirurgisk Sektion beskæftiger sig primært med pleuradrænage hos børn, herunder pneumothorax og empyembehandling. Desuden opereres onkologiske mediastinale tumorer samt medfødte misdannelser, herunder sekvester og CAM. Den klassiske sektion er ligeledes involveret i diagnostik af benigne lungeparenkymsygdomme, herunder udhentning af lungebiopsier.

Hvad angår børn med traumer er alle tre subspecialer på Afdeling T involveret i den avancerede behandling i henhold til Traumecenterets instrukser.

 

Forskning
Hjerte-, Lunge- og Karkirurgisk Afdeling T er involveret i udredning og behandling samt udvikling af manometriundersøgelser i øsofagus.

Afdeling T har ikke indlagte børn under 15 år. Alle indlæggelserne sker på H.C. Andersen Børnehospital med tæt kontakt i forhold til stuegang og strategi.

 

Læs mere om Hjerte-, Lunge-, og Karkirurgisk Afdeling T på deres hjemmeside
 


Siden er sidst opdateret: 09-02-2017 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring