Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Nyt forskningsbrev

Fire nye forskningsprojekter er med i den seneste udgave af Forskningsnyhedsbrevet.


Et nyt forskningsprojekt på OUH og SDU ser som det første i verden på fødselsresultatet hos børn af mænd, der behandles med biologisk medicin for inflammatoriske tarmsygdomme. Omkring seks procent af den danske befolkning har sygdommen. I den vestlige verden er det de skandinaviske lande, der har den højeste incidens.


Anorexia nervosa er forbundet med høj dødelighed. Men nu viser et nyt forskningsprojekt, at langt færre dør af deres lidelse. På OUH og SDU har forskerne en stærk formodning om, at årsagen skal findes i den specialiserede behandling i Center for Spiseforstyrrelser.


Sociale medier er velegnede, når man vil inddrage patienterne i deres eget behandlingsforløb. Det erfarede Kæbekirurgisk Afdeling på OUH, der i dag altid anbefaler deres patienter at benytte en eksisterende Facebook-gruppe til at dele viden.


Et unikt dansk forskningsprojekt undersøger, hvordan vakuumbandager virker på overvægtige kvinder, der føder ved kejsersnit. Foreløbige resultater viser, at antallet af infektioner falder markant.

 

Du kan læse forskningsnyhedsbrevet her.

 


Siden er sidst opdateret: 01-11-2016 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring