Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Amning af nyfødte

Amning
 

Vi opfordrer til, at I som nybagte forældre taler med personalet om jeres forventninger og ønsker til amning. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at barnet fra 0-6 mdr. - så vidt det er muligt - udelukkende får sin mors mælk. Hvis jeres barn ikke er i stand til at die hele sin mængde, kan det få brug for tilskud gennem en sonde/flaske/kop.

Skal dit barn opereres, anbefales det, at du stimulations-udmalker så snart det er muligt. Ved nyfødte, som skal opereres, gerne inden for de første 8 timer. Læs mere om udmalkning her.

H1 råder over tre brystpumper. Personalet vejleder i brugen af disse. Udmalket mælk skal opbevares i køleskab i vores mælkekøkken. Mælken kan holde sig i tre døgn i køleskab (ved 5 grader). Har du mere mælk end dit barn kan spise, kan denne mælk fryses ned og opbevaret i op til 6 mdr. Efter optøning kan mælken holde sig et døgn i køleskab.

Personalet vejleder i amning i henhold til Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Der arbejdes på materiale ift. den nye ammestrategi, som er opstartet i 2018. Se bla.: Trivselskema

For yderligere information om amning findes følgende pjecer: Amning med suttebrik.


Siden er sidst opdateret: 09-10-2018 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring