Gå til indhold
FORSIDEN | KONTAKT OUH | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

ForsidepilOm OUHpilDirektion og stabepilDirektionenpilnyhederpilIT- system pensioneres efter 44 år

IT- system pensioneres efter 44 år

Med udgangen af april er det endegyldigt slut med it-systemet FPAS, som blev introduceret i 1972 og var blandt de første til at sikre elektronisk kommunikation mellem sygehuse og lægepraksis på Fyn.

Den teknologiske udvikling går ind imellem så hurtig, at man knapt kan nå at sætte simkortet i den nye smartphone, før den ikke længere kan udnytte de nyeste funktioner og formatere optimalt.

Men af og til kommer der et produkt, som viser sig standhaftigt over for tidens tand. Et af disse er det stedsegrønne it-system FPAS. Systemet blev taget i brug på Odense Universitetshospital – dengang hed det ”Odense Amts og Bys Sygehus” – i 1972 og var et af de første patientadministrative systemer til at registrere indlæggelser.

Siden er systemet løbende blevet udviklet, og flere moduler og funktioner er blevet tilføjet. Som et af landets første systemer blev det i starten af 1990’erne udviklet til at kunne kommunikere elektronisk mellem sygehusene og lægepraksis.

Sparer 170.000 kr. om måneden

Gang på gang har systemplatformens enkelthed og driftspris formået at holde nyere og mere moderne systemer stangen. Lørdag 30. april 2016 var det imidlertid slut. Her blev der slukket for FPAS-systemet for sidste gang, og fremover er COSMIC det eneste fælles system i regionen. Overgangen fra to systemer til ét betyder, at der fremover kan spares op mod to mio. kr. årligt.

- Man har talt om at erstatte systemet siden 1980’erne og 90’erne, men hver gang har det vist sig, at FPAS var billigst sammenlignet med andre systemer, forklarer Lars Poulsen, der som systemudvikler i Regional-IT har arbejdet på FPAS i næsten 30 år.

Kollega Hanne Kristensen har ”kun” været med i 26 år.

- FPAS kunne sådan set godt klare opgaven fortsat, dog har man haft et stærkt ønske om at have samme system i hele organisationen, og det kan FPAS trods alt ikke, siger hun.
 


Siden er sidst opdateret: 04-05-2016 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring