Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilPressepilAktuelt og pressemeddelelser

Aktuelt og pressemeddelelser

Vil du drive kiosk på Svendborg Sygehus?
15. september 2021
Ansøgningsfrist 24. oktober.
Læs mere her...
Kvinder med diabetes kan få hjælp til en god graviditet
13. september 2021
Steno Diabetes Center Odense har styrket indsatsen over for kvinder med diabetes, der ønsker at blive gravide. Katrine Schultz Overgaard er en af dem, der har fået hjælp undervejs i begge sine graviditeter.
Læs mere her...
Corona-virus: Vigtigt at vide for patienter og pårørende på OUH
6. september 2021
Du må ikke tage på hospitalet, hvis du tror, at du har coronavirus. Du skal ringe først.
Læs mere her...
Mennesker med diabetes skal trænes til mødet med de sundhedsprofessionelle
27. august 2021
Steno Diabetes Center Odense vil sammen med Center for Forskning i Patientkommunikation udvikle nye læringsforløb for brugerne, der skal gøre dem i stand til bedre selv at sætte dagsordenen, når de skal tale med sundhedsprofessionelle om deres hverdag med diabetes.
Læs mere her...

Ny forskning: Sådan reagerer kræftpatienters immunforsvar på COVID-19 vaccination
24. august 2021
Et forskningsprojekt kaster nu mere lys over, hvordan immunforsvaret hos 524 patienter med forskellige former for kræft udvikler sig efter vaccinationen mod COVID-19.
Læs mere her...
Mennesker med type 2-diabetes savner hjælp til at tackle deres diagnose
16. august 2021
En følelse af at stå alene med nyopdaget diabetes uden hjælp fra sundhedsvæsenet er et centralt tema i ny undersøgelse blandt syddanskere med type 2-diabetes. Undersøgelsen er foretaget af VIVE for Steno Diabetes Center Odense.
Læs mere her...

Nyt studie: Patientinddragelse øger patienttilfredshed
6. august 2021
Oplevelsen af behandlingsforløb er bedre ved høj patientinddragelse. Samtidig nedsættes tilbøjeligheden til at klage over behandlingen, hvis behandlingsforløbet f.eks. går galt. Det viser resultaterne af ny forskning fra OUH og SDU, som har undersøgt synet på patientinddragelse i sundhedsfaglige beslutninger.
Læs mere her...
Ny programleder for diabetesomsorg vil sætte større fokus på brugerinddragelse
29. juni 2021
1. juli 2021 starter Mette Juel Rothmann som programleder for Steno Diabetes Center Odenses strategiske forskningsområde ’diabetesomsorg og brugerinvolvering’ samtidig med, at hun er blevet tilknyttet som lektor på området ved Klinisk Institut, Syddansk Universitet
Læs mere her...
Byggeri af nyt Steno Diabetes Center Odense skydes snart i gang
28. juni 2021
Entreprenørerne fra 5E Byg, der skal bygge det nye Steno Diabetes Center Odense, er netop gået i gang med det forberedende arbejde på Nyt OUH’s byggegrund i den sydøstlige del af Odense
Læs mere her...
Kom med til åbent hus på det nye OUH
25. juni 2021
Den 19. september byder Region Syddanmark indenfor på byggepladsen til det nye OUH. Her kan du opleve et af Danmarks største sygehusbyggerier helt tæt på, og få mere at vide om alt fra bygningerne på pladsen, til hvordan OUH forbereder sig på flytningen.
Læs mere her...
Jordemoderbesøg på arbejdspladsen
21. juni 2021
Region Syddanmark lancerede 1. maj 2021 en ny forsøgsordning, hvor jordemødre besøger offentlige og private virksomheder for at hjælpe med at nedbringe sygemeldinger og gøre hverdagen på arbejde bedre hos de gravide.
Læs mere her...
Ny rapport skal hjælpe syddanske børn til et sundere liv
21. juni 2021
En ny rapport skitserer hvordan skoler og kommuner kan hjælpe børn til et sundere liv, og hvad der skal til for at komme godt i gang med sundsfremmende indsatser
Læs mere her...
Samling af blodbank, mammografiscreening og laboratorium for Celleterapi på Stærmosegårdsvej
16. juni 2021

Læs mere her...
Danske data om diabetes skal ud i verden og gøre nytte
10. juni 2021
Sammen med schweizisk gæsteforsker står forskere fra Steno Diabetes Center Odense bag projekt, der skal hjælpe lav- og middelindkomstlande til bedre behandling af type 1-diabetes
Læs mere her...
Steno Diabetes Centrene udgiver sammen ny podcast med fokus på diabetesforskning
31. maj 2021
Kan kosttilskud gøre en forskel, når man har diabetes? Kan man forebygge nerveskader tidligere? Og hvordan kan familier tale om livet med diabetes? Det jagter vi bl.a. svaret på i ’Diabetesforskerne’ - en ny podcast - der tager rundt i hele landet og møder nogle af de dygtige forskere
Læs mere her...
Ny forskning giver nye perspektiver for patienter med Parkinsons sygdom
19. maj 2021
Et nyt forskningsprojekt fra Odense Universitetshospital og Syddansk Universitet viser lovende resultater i forhold til fremtidens behandling af patienter med Parkinsons sygdom. Et omfattende studie viser, at behandling med elektromagnetiske impulser i forsøgsgruppen har forbedret patienternes tilstand. Dette er en meget lovende udvikling i forhold til en sygdom, der hidtil udelukkende er blevet symptombehandlet.
Læs mere her...
Naturen skaber grobund for samarbejde mellem OUH og kulturinstitution
18. maj 2021
De gode erfaringer med at bruge naturoplevelser i opvågningen efter operation på Odense Universitetshospital bliver nu en del af den kommende særudstilling på Øhavsmuseet i Faaborg ’Mærk dig selv’, som sætter fokus på vores relation til naturen.
Læs mere her...

Nogle kræftpatienter udvikler ikke effektiv immunitet efter vaccination mod COVID-19. Det viser foreløbige forskningsresultater fra Odense Universitetshospital, OUH
3. maj 2021
Patientgruppen opfordres derfor til fortsat at følge de smitteforebyggende tiltag mod COVID-19 - også selv om de er blevet vaccineret.
Læs mere her...

Patient og pårørende repræsentanter søges til Forskningsudvalg ved Øre-Næse-Hals/Høreklinik Afdeling F, OUH
3. maj 2021
Vi søger 2 patient og pårørende repræsentanter, som vil deltage ved vores forskningsmøder ved Øre-Næse-Hals/Høreklinik Afdeling F
Læs mere her...
OUH har fået nyt digitalt oversigtskort: Du kan bruge det nu
23. april 2021
Nu har OUH Odense Universitetshospital Svendborg Sygehus fået sin helt egen digitale kortløsning, som kan hjælpe patienter, pårørende og andre gæster med at finde vej på sygehusene i Odense og Svendborg.
Læs mere her...

Flere forskellige pårørende kan nu komme på besøg
15. april 2021

Læs mere her...
SDCO lancerer e-læringskursus med ny viden om mad og diabetes
24. marts 2021
Er du sundhedsprofessionel og i tæt kontakt med borgere med diabetes, kan du nu få opdateret din grundlæggende viden om anbefalinger for mad og drikke til denne målgruppe via e-læring
Læs mere her...

Flere organtransplanterede patienter viser et lavt niveau af antistoffer efter vaccination mod COVID-19 Det viser foreløbige forskningsresultater
21. marts 2021
Patientgruppen opfordres derfor til fortsat at følge de smitteforebyggende tiltag mod COVID-19, også selv om de er blevet vaccineret.
Læs mere her...
Ny forskning: Kemoterapi ser ikke ud til at forværre corona-forløb
15. marts 2021
Et nyt dansk forskningsprojekt viser for første gang, hvordan det går danske kræftpatienter, der bliver smittet med coronavirus.
Læs mere her...
Covid-19 lagde Birthe i respirator: - Det er forfærdeligt ikke at kunne trække vejret selv
11. marts 2021
Sygeplejerske Birthe Ringgaard Mikkelsen er blandt de mange i frontlinjen på akutmodtagelsen i Svendborg, men blev sidste forår selv sendt til tælling af covid-19. Hun har diabetes og er dermed en af de 60.000 syddanskere, der er særligt sårbare over for virussen. Forskning fra Steno Diabetes Center Odense skal være med til at afdække hvorfor.
Læs mere her...
Mennesker med multisygdomme skal sikres bedre behandling
9. marts 2021
Læger skal være bedre til at samarbejde om at koordinere medicinering og behandling af diabetespatienter med andre kroniske sygdomme. Derfor etablerer SDCO og OUH nu som de første i landet lægefaglige teamkonferencer på tværs af specialer, der skal løfte kvaliteten af behandlingen til disse patienter
Læs mere her...
Tina Green overtager posten som ledende overlæge på Afdeling for Klinisk Patologi
8. marts 2021
Tina Green bliver ny ledende ovelæge for Afdeling for Klinisk Patologi fra 1. april 2021, hvor Niels Marcussen har valgt at stoppe. Han vil fortsat være tilknyttet som professor i afdelingen.
Læs mere her...
Flere diabetespatienter får nu glæde af sammedagskomplikationsscreeening
2. marts 2021
Muligheden for at få taget blod- og urinprøver og screenet øjne og fødder på én og samme dag bliver nu også tilgængeligt for patienter, der ikke er direkte tilknyttet et sygehus
Læs mere her...
Poul Henning Madsen er ny ledende overlæge på Fællesakutmodtagelsen Odense
23. februar 2021
Ledende overlæge på Akutafdelingen & Medicinske Sygdomme på Kolding Sygehus Poul Henning Madsen bliver ny ledende overlæge på Fælles Akutmodtagelsen i Odense, når Michael Hansen Nord takker af efter 11 år som ledende overlæge på FAM Odense og samlet 35 år i det fynske sygehusvæsen.
Læs mere her...
Kirsten vil hjælpe andre med diabetes: - Ingen kan leve alene med deres sygdom
21. februar 2021
Kirsten Nørgaard Dahl har type 1-diabetes og er én af 28 medlemmer i Steno Diabetes Center Odenses Forum for Brugerinddragelse (FBI)
Læs mere her...

Siden er sidst opdateret: 20-01-2021 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring