Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Charmeoffensiv på tid


Rekruttering af talenter og nedbrydning af barrierer er på dagordenen, når professorer og studerende hvert år stiller op til speeddating i videnskabens navn på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Syddansk Universitet.

Det er en årligt tilbagevendende begivenhed, når over 200 studerende og forskere fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Syddansk Universitet sætter hinanden stævne for at nedbryde barrierer og vække appetit for forskningens spændende og komplicerede univers.

Forskerdating-2014_SDU-OUH_Niels-Qvist-professor

- Vi forsøger at gøre de studerende bekendt med, at det er krævende at forske. De skal selv være med til at finde et projekt, der stiller spørgsmål, som ikke kan besvares i klinikken, fortæller  Niels Qvist, professor og overlæge, som gennem flere år har været vejleder for studerende på prægraduat forskningsår og elitespecialet.

Han er varm fortaler for de forskningsforløb, som skal åbne de studerendes øjne for at kombinere lægegerningen med forskning. Derfor stiller han hvert år op til forskerdating, arrangeret af Sundhedsvidenskabelige StudenterForskere (SSF), og fortæller råt for usødet om mulighederne for at dykke ned i hans speciale, mave-tarm-kirurgi.


Et uhøjtideligt møde virker bedre

Forskerdating-2014_SDU-OUH_Steffen-Husby-professor   Også Steffen Husby, professor og forskningsleder på H.C.Andersen Børnehospital, er glad for lejligheden til at komme de studerende nærmere.

- Det er en god måde at rekruttere på, og det virker ti gange bedre, når vi mødes på denne måde. Vi kan se, at de læger, som bliver tilknyttet os allerede som studenterforskere, ofte kommer tilbage til os senere i karrieren.

SSF, som står bag forskerdating- arrangementet, oplever hvert år en stor interesse blandt de studerende for at komme tættere på forskerne på en uhøjtidelig måde.

- Det store spørgsmål er hver gang: Hvordan kommer man i gang med at forske?, fortæller Kristian Stærk, medicinstuderende på 8. semester og formand for SSF.

- Når forskere og studerende mødes til forskerdating, åbner det nogle døre, som de studerende ellers ofte oplever som meget lukkede. På et par timer kan de få kontakt, høre om mulighederne på de enkelte afdelinger og ikke mindst få en fornemmelse af, om der er god kemi.


Prægraduat forskningsår er IN
Siden 2010 er antallet af studerende, som kaster sig ud i et prægraduat forskningsår steget fra seks til 60 årligt. Nysgerrigheden er stor, og spørgsmålene mange til årets forskerdating.

Forskerdating-2014_SDU-OUH_Emil-Odds_Daniel-Burmester_studMed

Emil Odds (tv), medicinstuderende på 3. semester, og Daniel Burmester, medicinstuderende på 5. semester, er kommet for at møde nogle af de studerende, som har prøvet at forske under studiet.

- Det er en god mulighed for at få afmystificeret forskningsarbejdet og få svar på, hvad det indebærer at forske, mener Daniel Burmeister.

- Det føles som om der er en barriere mellem os og forskerverdenen, men nu har jeg fået et meget bedre overblik og kan se, at det jo er ret jordnære projekter, man kan komme med på. Det er ikke så abstrakt, som jeg frygtede, siger Emil Odds efter arrangementet.

En del af de prægraduate forskningsprojekter præsenteres ved den årlige Forsker Cup, hvor de studerende konkurrerer om at formidle deres forskningsresultater på den bedste måde. Endnu en forsmag på forskerlivet, hvor ofte komplicerede projekter skal fremlægges i store forsamlinger. Næste Forsker Cup løber af stablen i februar 2015.

/Marianne Lie Becker


Læs evt. mere om Sundhedsvidenskabelige StudenterForskere på Syddansk Universitet.


 


Siden er sidst opdateret: 02-12-2014 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring