Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Forskningsniveauet hæves med adjungerede professorer


Klinisk Institut og Odense Universitetshospital har nu 27 adjungerede professorer, som styrker samarbejdet  og tilfører ny viden og specielle teknikker.


At være adjungeret professor er et æreshverv, som man udnævnes til og som er ulønnet. Både for forskeren og det universitet forskeren knyttes til, styrkes samarbejdet og bidrager typisk til udvikling af nye projekter og netværk.

I september 2014 er status, at hele 27 forskere fra andre læreanstalter eller virksomheder er tilknyttet Klinisk Institut ved Syddansk Universitet og Odense Universitetshospital som adjungerede professorer – heraf 12 udenlandske.


Et led i den fælles forskningsstrategi
Odense Universitetshospital og Klinisk Institut ved Syddansk Universitet formulerede i 2012 en femårig forskningsstrategi. Heri indgår som et mål, at alle kliniske afdelinger skal have tilknyttet mindst én adjungeret professor fra udlandet. Og man er godt på vej, for siden 2012 er antallet af internationale adjungerede professorer steget fra to til 12.

- Vi har stor succes med at tiltrække dygtige forskere og knytte dem til os som adjungerede professorer, fortæller  professor, dr.med Niels Marcussen, konstitueret institutleder på Klinisk Institut, Syddansk Universitet.

- Både de danske og de udenlandske adjungerede professorer bidrager med noget nyt og væsentligt. For eksempel når vi opruster på et bestemt område, eller når vores kirurger skal lære nye kirurgiske teknikker.

  NielsMarcussen_Klinisk-Institut_SDU


En udnævnelse med muligheder
Et adjungeret professorat er en femårig tilknytning, som byder på forskningssamarbejde, udveksling af studerende og mange gange også vejledning af ph.d.-studerende. For den adjungerede professor kan udnævnelsen være et vigtigt skridt op af karrierestigen.


Titlen kan også være en måde at holde kontakten med tidligere professorer ved lige på. Således er tre af de adjungerede professorer på Klinisk Institut tidligere professorer på Syddansk Universitet.

/Marianne Lie Becker


 

 


Her er de tre senest udnævnte adjungerede professorer på Klinisk Institut og Odense Universitetshospital:


Maralyn Jean Foureur, professor ved Universityof Technology i Sydney, Australien.

Adjung professorer\Maralyn-Jean-Foureur_Professor OUH SDU  

Maralyn Jean Foureur er professor i jordemodervidenskab, og forventes at kunne bidrage med værdifulde erfaringer og idéer til udviklingen af den nyoprettede kandidatuddannelse i jordemodervidenskab på Syddansk Universitet, samt styrke udvidelsen af forskning på området. 

Maralyn Jean Foureur er uddannet jordemoder i 1971, ph.d. i 1998 og har publiceret 46 videnskabelige artikler.

 

Peter E. Clark, lektor i urologisk kirurgi ved Vanderbilt University Medical Center i Nashville, Tennessee. USA.

Adjung professorer\Clark_Peter OUH SDU  

Peter E. Clark er speciallæge og lektor i urologisk kirurgi, Han  tilknyttes for at styrke den translationelle forskning, der populært sagt går ud på at bringe ”viden fra laboratoriet til sengekanten og tilbage igen” mhp. at skræddersy behandlingsforløbtil den enkelte patient.

Udnævnelsen skal styrke forskningssamarbejdet  på tværs af afdelinger, blandt andet i samarbejder mellem Urologisk Forskningsenhed, Afdeling for Klinisk Patologi og Nuklearmedicinsk Afdeling.

 

Peter Clarks forskning er især fokuseret på databaser for nyre-, blære-, og prostatacancer. Han er uddannet læge i 1994 og speciallæge i urologi i 2000. Han står bag 105 peer-reviewed-publikationer.

 

Thea Kølsen Fischer, overlæge og forskningsleder ved Statens Serum Institut i København.

Adjung professorer\thea-kolsen1 OUH SDU  

Thea Kølsen Fischer er overlæge og forskningsleder ved Sektionen for Virologisk Overvågning og Forskning på Statens Serum Institut. Hun skal bidrage med viden og erfaring inden for især global virologi, infektionssygdommes epidemiologi og risikovurdering af epidemier.

Thea Kølsen Fischer er uddannet læge i 1994 og specialist i medicinsk public health i 2002. Hun har publiceret 70 videnskabelige artikler, heraf over 20 peer-reviewed publikationer siden 2010.

 

 


Siden er sidst opdateret: 10-10-2014 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring