Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Professor Kim Brixen ny direktør på OUH


Region Syddanmark har ansat professor og overlæge Kim Brixen som ny direktør på OUH Odense Universitetshospital – Svendborg Sygehus. Dermed skulle synergien i det nye, sammenbyggede universitet og universietshospital være sikret.
 

Kim Brixen er 56 år, og har en baggrund som overlæge og professor på Odense Universitetshospital. I de seneste syv år har Kim Brixen også været leder af Klinisk Institut på Syddansk Universitet.

I direktionen vil Kim Brixen  blandt andet få opgaver inden for kræftområdet, forskning og højtspecialiserede funktioner. Han afløser Henrik Villadsen, som 1. marts 2014 rykkede til Sjælland for at blive sygehusdirektør for Roskilde og Køge Sygehuse. Kim Brixen begynder i sit nye job 1. september 2014.
 


Kim Brixen (lille version)
 

- Med Kim Brixen får vi en direktør med solid erfaring fra det højt specialiserede område og den forskning, der knytter sig til det, siger Jens Elkjær, sundhedsdirektør i Region Syddanmark.

- Det er også i forhold til forskningsområdet, at Kim Brixen har præsteret bemærkelsesværdige ledelsesmæssige resultater. Det har været med til at bringe OUH frem til det flotte niveau, det er på i dag.

- Jeg er overbevist om, at Kim Brixen vil kunne bidrage til at forløse det store potentiale, der vil være ved at universitet og universitetshospital bringes fysisk tættere sammen om nogle år.

 
Samarbejde og forskning i kendte rammer
Administrerende sygehusdirektør på OUH Odense Universitetshospital – Svendborg Sygehus, Jane Kraglund, ser frem til samarbejdet med Kim Brixen:

- Jeg glæder mig meget til samarbejdet med Kim i sygehusledelsen. Vi har arbejdet sammen i mange år efterhånden, og jeg og de øvrige direktionsmedlemmer ved, at Kim supplerer os godt. Vi ser frem til at komme i gang med det fremadrettede samarbejde.


Udbygning af kliniske funktioner og forskningen
- Jeg glæder mig meget til at blive en del af OUHs direktion, og medvirke til den fortsatte udvikling af både de kliniske funktioner og forskningen, siger Kim Brixen.

- OUH er inde i en meget positiv udvikling. På den forskningsmæssige side har man blandt andet fordoblet antallet af professorer og ph.d.-studerende samt den forskningsmæssige produktion i form af publikationer. Etablering af Nyt OUH og den planlagte sammenbygning med Syddansk Universitet vil skabe helt unikke rammer for dynamik.

- I de seneste år har jeg i kraft af mit nuværende job som institutleder især været involveret i den forskningsmæssige opbygning. Jeg ser frem til at videreføre dette arbejde i min nye rolle, så OUH kan udbygge og fastholde de højtspecialiserede funktioner, der jo netop kendetegner et universitetssygehus.

- Samtidig ser jeg frem til at udvide samarbejdet med regionshospitalerne ikke mindst på forskningsområdet, siger Kim Brixen, ny direktør på OUH.

 

 

Fakta om Kim Brixen
Han er uddannet læge fra Århus Universitet i 1984, og har en ph.d. fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Århus Universitet fra 1996.  I 1999 blev han speciallæge i endokrinologi, og i 2010 udnævnt til professor i osteoporose.

Kim Brixen har en solid videnskabelig produktion bag sig med mere end 220 videnskabelige publikationer. Har været vejleder for en række ph.d-studerende, og har tidligere været formand for Dansk Knoglemedicinsk Selskab og siden Dansk Endokrinologisk Selskab.

Siden 1998 har Kim Brixen været ansat på OUH som førstereservelæge, og senere som overlæge på Endokrinologisk Afdeling M på OUH. Aktuelt kommer Kim Brixen fra en stilling som institutleder ved Klinisk Institut på Syddansk Universitet.

 

 


Siden er sidst opdateret: 16-06-2014 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring