Gå til indhold
FORSIDEN | KONTAKT OUH | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilForskning, job, uddannelse og samarbejdepilSund Forskning - nyhedsbrev fra OUH og SDUpilStudenterforskere forfiner deres skrivekundskaber i fritiden

Studenterforskere forfiner deres skrivekundskaber i fritiden


Studerende ved Klinisk Institut arrangerer populært skrivekursus, der støtter unge forskeres arbejde med deres allerførste videnskabelige publikation.

Sund Forskning juni 2014\3. Unge forskere - Marianne\Artikelskrivningskursus-maj-2014_kursusfoto_SDU

Evalueringerne af weekendkurset i sundhedsvidenskabelig artikelskrivning for studenterforskere på Syddansk Universitet taler sit tydelige sprog:
 

  • Nu har jeg en klar idé om, hvordan en artikel skal struktureres. Før havde jeg ingen anelse.
     
  • Bedste undervisning nogensinde!
     
  • Jeg fik skrevet mere på en halv time end jeg har gjort i flere uger.
     
  • Nu er jeg motiveret til at gå hjem og skrive på min artikel. Og til at skrive flere artikler bagefter.Størst udbytte midt i skriveprocessen
De 20 studerende, der fik plads på kurset arrangeret af  Sundhedsvidenskabelige Studenter Forskere (SSF), fortrød ikke, at de spenderede en hel weekend ud over det ellers travle studenterliv på at fordybe sig i, hvordan man skriver en god videnskabelig artikel.

 Sund Forskning juni 2014\3. Unge forskere - Marianne\Katrine-Stine_Artikelskrivningskursus_SDU_Maj2014  

- Kurset blev meget positivt modtaget, og vi fik mange flere tilmeldinger, end der var pladser på kurset, fortæller initiativtagerne Katrine Lindvig (tv) og Stine Bjørn Kristensen.

De er begge medicinstuderende på 8. semester, og har gennemført et forskningsår, hvor de selv har stået over for udfordringen med at skrive den allerførste videnskabelige artikel.

- Vi udvalgte deltagerne ud fra, hvor langt de var i skriveprocessen, så vi fik dem med, som sad midt i alle udfordringerne med at skrive. Af erfaring vidste vi, at det var dem, der ville få størst udbytte af kurset.


Et tidligt kvalitetsløft
Nye regler for prægraduat- og specialeforløbet betyder, at de studerende afleverer deres opgave i artikelform, og det gør kurset endnu mere aktuelt.

Kim Brixen, institutleder på Klinisk Institut og fra 1. september 2014 direktør på OUH, hilser SSFs initiativ velkommen.

- Det er flot, at studenterforskerne går forrest og viser, at de tager rapportering af videnskabelige studier alvorligt. Jeg er sikker på, at det vil gavne dem fremover, at de har arbejdet seriøst med den del af forskningen.

Målet med kurset er at løfte kvaliteten af publikationer fra studenterforskere, og måske vil det også kunne måles på antallet af publikationer.


Skrivekonsulent hentet fra udlandet
Underviseren på kurset var en kapacitet på området hentet ind fra udlandet, nemlig Iain Patten, som er professionel skrivekonsulent og underviser forskere over hele verden.  Han var begejstret over de danske studerendes motivation og ildhu.

- Jeg var meget imponeret af de studerendes engagement. Det er meget vigtigt for forskere at kunne skrive, og de studerende på kurset her var opsatte på at få mest muligt ud af denne mulighed for at lære noget nyt.

- Det er beundringsværdigt, at studerende selv har taget initiativ til at lave et kursus i artikelskrivning, og at universitetet støtter så godt op om det, mener Iain Patten.

I løbet af weekenden gav han gode råd til og forslag til forbedringer af artikler.

  Sund Forskning juni 2014. Unge forskere - MarianneArtikelskrivningskursus-maj-2014_kursusfoto2b_SDU

Emnerne spredte sig over blandt andet muskelbiopsier hos mænd med lav testosteron, graviditet og Turner syndromk, samt fænotyper hos patienter med cøliaki.

 /Helene Dambo
 

 

Kort om kurset

Det første kursus i artikelskrivning havde 20 medicin- og idrætsstuderende på holdet.

Initiativtagerne fra Sundhedsvidenskabelige Studenter Forskere håber at kunne gentage succesen næste år.

Læs mere om kurset og Sundhedsvidenskabelige Studenter Forskere

 

 


Siden er sidst opdateret: 16-06-2014 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring