Gå til indhold
FORSIDEN | KONTAKT OUH | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilForskning, job, uddannelse og samarbejdepilSund Forskning - nyhedsbrev fra OUH og SDUpilESOF 2014 forskningskonference - også for hr. og fru Danmark

ESOF 2014 forskningskonference - også for hr. og fru DanmarkSund Forskning juni 2014\1. Forskningskonference - Marianne\Science-in-the-city_2014_450

Syddansk Universitet, Odense Universitetshospital og Nyt OUH viser nutidens og fremtidens forskning frem på Science in the City Festivalen i København. Kræftbehandling og aldringsforskning står øverst på dagsordenen.
 

Morgendagens Hospital” er temaet,  når Nyt OUH samt forskere fra SDU og OUH tager imod hr. og fru Danmark og verdenspressen på videnskabsfestivalen Science in the City. Festivalen er den åbne og populære del af den internationale forskningskonference ESOF 2014, som fra 21. - 26. juni 2014 løber af stablen i København.

På en stand i Dansehallerne i Carlsberg Byen præsenteres aktuel forskning, så alle kan forstå det. Installationer, video, debatter og små foredrag skal fortælle de fremmødte, hvad forskerne på SDU og OUH arbejder med, og hvad fremtiden bringer. Fokus er samarbejdet mellem universitet og hospital, mellem forskning og klinik og mellem forskellige faggrupper.

Klinisk Institut og Odense Universitetshospital har en finger med i spillet i mange af indslagene på standen.


Skræddersyet kræftbehandling 
En af foredragsholderne er Torben Kruse, professor og forskningsleder i klinisk genetik, der fortæller om behandling af patienter med brystkræft, og hvordan behandlingen kan skræddersys til den enkelte. 

- Forskning viser, at op mod 9 ud af 10 patienter med brystkræft med mindre avanceret  sygdom ikke vil få tilbagefald, men alligevel behandles langt de fleste med forebyggende kemoterapi.

- Ved at undersøge den genetiske profil i den enkelte patients kræftknude, håber vi at kunne forudsige, hvem der vil få tilbagefald. På den måde vil vi i  fremtiden kunne undgå overbehandling af en stor gruppe patienter.

   Sund Forskning juni 2014\1. Forskningskonference - Marianne\Torben_Kruse

Pligt til at fortælle, om det vi laver
Torben Kruse ser frem til at fortælle om sin forskning på populærvidenskabeligt niveau og er spændt på, hvem der lægger vejen forbi standen "Morgendagens Hospital".

- Det er vigtigt, at vi inden for sundhedsvæsnet bruger tid på at formidle til andre end fagfæller. Det kan f.eks. ske på Folkeuniversitetet og Forskningens Dag. 

- Både som hospital og universitet har vi pligt til at fortælle om det vi laver. På mit felt er der både stor udvikling og praktiske sundhedsmæssige muligheder samt etiske overvejelser omkring brugen af ny teknologi, som er relevant og interessant for mange mennesker.
 

Sund Forskning juni 2014Basal og klinisk forskning i tæt samspil
- SDU, OUH og Nyt OUH ser konferencen som en enestående mulighed for at vise omverdenen, hvad vi er rigtig gode til, og hvor vi er på vej hen, siger kontorchef og projektleder på konferencedeltagelsen, Anne Kathrine Overgaard, Syddansk Universitet. Det gælder både forskning, byggeri og det unikke samarbejde, der bliver endnu stærkere med sammenbygningen af universitet og hospital med Nyt OUH.

- Det er vigtigt for os at vise, hvordan sammenbygningen af et helt universitet og et universitetshospital giver helt nye muligheder for forskning og for den fremtidige behandling, idet den basale og kliniske forskning får ekstraordinære gode muligheder for at spille sammen,

- Allerede i dag kan vi vise, at det ikke kun er den sundhedsvidenskabelige forskning, men også naturvidenskab, samfundsvidenskab og teknik, der samarbejder med forskningen på OUH. Og vi forventer, at det øgede samarbejde kommer til at løfte forskningen til nye højder.

/Marianne Lie Becker
Foto: Ricky Moloy

 

Fakta om EuroScience Open Forum - ESOF

ESOF 2014 konferencen har forskning, uddannelse og innovation som omdrejningspunkt, og samler såvel etablerede som yngre forskere for at skabe bedre dialog med erhvervsfolk, journalister, politiske beslutningstagere og den bredere offentlighed.

På den officielle videnskabelige del af ESOF2014 deltager tre forskere fra Syddansk Universitet med debatoplæg:

  • Kaare Christensen, Institut for Sundhedstjenesteforskning, taler om emnet "Should science always be open?".
     
  • Kirsten Drotner, Institut for Kulturvidenskaber, taler om temaet "Ageing as a way of life, not the end of life".
     
  • Dalia Conde, Biologisk Institut, taler om temaet "Management of global biodiversity: the need for a biodiversity demographic bank".

Læs mere om SDU og OUHs deltagelse på Science in the City
Læs det officielle videnskabelige program for ESOF 2014.
 

 

 


Siden er sidst opdateret: 16-06-2014 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring