Gå til indhold
FORSIDEN | KONTAKT OUH | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilForskning, job, uddannelse og samarbejdepilSund Forskning - nyhedsbrev fra OUH og SDUpilMarkant stigning i antallet af ph.d.-studerende - også fra udlandet

Markant stigning i antallet af ph.d.-studerende - også fra udlandet


Bag om tallene

Klinisk Institut på SDU har i øjeblikket 255 ph.d.-studerende, hvoraf 27 er internationale.  Det svarer til at mere end hver 10. ph.d.-studerende på instituttet har en udenlandsk adgangsgivende eksamen og et andet statsborgerskab end dansk.
 

Verdenskort_SDU-OUH_udenlandske-phd-studerende2014

Klik på kortet! 


Forskning med internationalt fokus
Klinisk Institut på Syddansk Universitet og Odense Universitetshospital har for øjeblikket 255 aktive ph.d.-studerende.

Det er en voldsom stigning i forhold til tidligere, hvor der i hele perioden 1997 - 2008 blev skrevet næsten samme antal - nemlig 258 ph.d.-afhandlinger.


Forskning i verdenseliten
Over det ganske land er det blevet voldsomt populært at sætte gang i karrieren ved at gennemgå et forskningsforløb som ph.d-studerende.

En politisk aftale og et millardbeløb fra Videnskabsministeriets globaliseringspulje forpligtede de danske universiteter til at fordoble antallet af ph.d.-studerende fra 2006-2010. Argumentet for det øgede optag var et ønske om at styrke dansk forsknings position på verdensplan.

Satsningen har nu betydet, at omkring hver fjerde studerende på sundhedsvidenskab, naturvidenskab og tekniske uddannelser bliver i universitetsmiljøet tre år længere for at lave en ph.d-afhandling.

 
Når engelsk bliver arbejdssproget
På Klinisk Institut og Odense Universitetshospital er nogle afdelinger og forskningsenheder mere fokuseret på international dynamik end andre.

Professor Moustapha Kassem er forskningsleder på Klinik for Stamcelleforskning (KMEB) i Endokrinologisk Forskningsenhed. På hans afdeling foregår stort set al kommunikation på engelsk, for en stor del af personalet er håndplukket fra andre lande.

Der er kun tre danskere blandt de elleve ph.d.-studerende, han er hovedvejleder for. De andre otte ph.d.-studerende er fra henholdsvis Irak, Kina, Indien, Storbritannien, Ukraine, Palæstina og Saudi-Arabien.

Selvom Moustapha Kassem og Medicinsk Endokronologisk Afdeling på OUH med den massive satsning på internationale studerende hiver gennemsnittet op, så er de ikke de eneste, der kan trække forskningsspirer til fra andre lande.

Læs mere om Klinik for Stamcelleforskning (KMEB)

/Marianne Lie Becker
 


 Sund Forskning marts 2014\Internat ph.d\Lab_02_Tema-internationale-phd-studerendeSDU-OUH


De 27 internationale* ph.d.-studerende fordeler sig sådan

4   Kina
  Tyskland og Ukraine
  Indien, Irak og Saudi-Arabien
  Etiopien, Færøerne, Holland, Jamaica, Palæstina, Rumænien, Serbien, Spanien, Storbritannien, Tanzania og Tjekkiet.

* Internationale ph.d-studerende: Har statsborgerskab og adgangsgivende eksamen fra et andet land end Danmark.
 


Læs evt. også:

10 ph.d.-forsvar - alene i september 2013
- fra Sund Forskning - okt. 2013

 

 


Siden er sidst opdateret: 19-03-2014 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring