Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Tre års arbejde afsluttet på 41 minutter

 

"Sund Forskning" var med, da Mads Hvis Poulsen forsvarede sin ph.d.-afhandling. En begivenhed, der for alle forskere er kulminationen på et stort arbejde -  og samtidigt en afslutning, der peger fremad.


Kitlen er byttet ud med jakkesæt. Den afhandling, der blev afleveret for fem måneder siden, er nu igen i fokus. For sidste gang. Den afgørende gang.

Den dag, hvor de ypperste på feltet afgør, om arbejdet er godt nok. Tre års hårdt og fokuseret arbejde.

 

 Sund Forskning marts 2014Ph.d.-forsvarMadsHvisPoulsen_phd-forsvar_1

Mads Hvid Poulsen er ankommet til auditoriet før alle andre. Han går en runde og tjekker, at alt er, som det skal være. Projektoren virker, slipset sidder lige, og der er forhåbentlig trykt afhandlinger nok til alle dem, der dukker op om lidt.

Inden det går løs, drikker Mads Hvid Poulsen, hans vejleder og de to opponenter kaffe, spiser chokolade og smalltalker om jagt og politik.

Udenfor vinduet ankommer tilskuerne lidt efter lidt. Mads’ hustru og datter går forbi. Datteren smiler til sin far. Men han er koncentreret, på arbejde, og ser hende ikke.

 

Sund Forskning marts 2014\Ph.d.-forsvar\MadsHvisPoulsen_phd-forsvar_2

Øjeblikke senere er det alvor - ikke mere hyggesnak. Nu gælder det resultaterne af tre studier om effekten af scanninger på patienter med prostatacancer.

Mads fremlægger sin afhandling. I god stil med plads til vittigheder, der fremkalder latter i det næsten fyldte auditorium. Men koncentreret og fokuseret.

Mads har på forhånd taget tid på fremlæggelsen, og regner med at tale i 41 minutter og 42 sekunder.

 

Sund Forskning marts 2014Ph.d.-forsvarMadsHvisPoulsen_phd-forsvar_3

Den første opponent, Peter Iversen, går direkte til Mads og stiller kritiske spørgsmål, der får Mads til at bladre i afhandlingen for at finde svar.

Opponenten vil tydeligvis være sikker på, at Mads ved, hvad han taler om. Og det gør han.

 

Sund Forskning marts 2014\Ph.d.-forsvar\MadsHvisPoulsen_phd-forsvar_4

Skuldrene sidder en halv meter lavere og smilet er bredt. Det er overstået - med godkendelse og ros.

Nu er det tid til at skåle og tage imod alle de velfortjente lykønskninger fra kolleger, venner og familie.

 

Sund Forskning marts 2014\Ph.d.-forsvar\MadsHvisPoulsen_phd-forsvar_5

Gæstelisten tæller både professorer og overlæger fra hele landet. En god afhandling inden for et lille speciale som urologi vækker genklang.

Snakken går lystigt blandt alle gæsterne, og de positive ord flyder i en lind strøm fra både vejleder og overlæger på afdelingen, der holder taler.

For en udenforstående er det, som at have sneget sig ind til en gensynsfest i en lukket klub af gamle bekendte, der benytter lejligheden til at vende verdenssituationen og netværke i alle retninger.
 
Efter receptionen fortsætter festen på en restaurant i Odense med familie og venner.

 

 Sund Forskning marts 2014\Ph.d.-forsvar\MadsHvisPoulsen_phd-forsvar_6-2

Mads Hvid Poulsen tillader sig en enkelt fridag, inden han igen ifører sig kitlen og titlen som 1. reservelæge på Urologisk Afdeling.

På hans kontor ligger der stadig bunker af papirer på gulvet. De vidner om de mange timers arbejde, der er gået forud for fremlæggelsen forleden.

Nu skal de pakkes ned sammen med resten af ejendelene. For Mads Hvid Poulsen siger farvel til Odense Universitetshospital - i hvert fald for en tid.

Men han siger ikke farvel til forskningen. På opslagstavlen hænger en lap papir, hvor han har skrevet de projekter og artikler ned, som han vil nå at kaste sig over i 2014. Ambitiøst, gennemtænkt og grundigt - som Mads Hvid Poulsen selv.
 

/Marianne Lie Becker
 

 

Fakta om ph.d-afhandlngen

Mads Hvid Poulsen har skrevet sin afhandling ”Osteoporosis and Staging by PET/CT in Men with Prostate Cancer” som ansat ved Urologisk Forskningsenhed på Odense Universitetshospital og Klinisk Institut, Syddansk Universitet.

Afhandlingen består af tre studier, som alle er blevet publiceret:

 

 

 


Siden er sidst opdateret: 17-03-2014 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring