Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Mød en reviewer af en videnskabelig artikel

 

hanne mumm2 SDU OUH  

Hanne Mumm

Læge og ph.d.-studerende på tredje år ved Endokrinologisk Forskningsenhed.

Har været reviewer på en enkelt artikel til tidsskriftet European Journal of Obstetrics and Gynecology and Reproductive Biology.

Tilbage til hovedhistorien
 

 

Hvad går opgaven ud på?

- En af mine kolleger var blevet bedt om at vurdere en artikel, men da hun mente, at det var mere inden for mit område, spurgte hun mig, om jeg ville overtage opgaven.

- Jeg sagde ja uden helt at vide, hvad det indebar, men så det som en spændende udfordring. Alting foregik via mailkorrespondance og jeg mener, at jeg fik tre uger til at læse og skulle så logge mig ind på deres hjemmeside og skrive mine kommentarer.
 


Hvorfor gjorde du det?

- Jeg har kun prøvet det den ene gang. Jeg er blevet spurgt siden, men da var jeg på barsel. Det var meget lærerigt at prøve at være kritisk på andres arbejde, og jeg tænkte på at det kunne have været min egen artikel, som en anden sad og læste, så jeg ville gøre det ordentligt.Hvad er det mest udfordrende eller spændende ved rollen?

- Artiklen jeg skulle vurdere var virkelig dårligt skrevet rent sprogligt. Indholdet var egentlig ok, men jeg anbefalede en grundig omskrivning. Jeg ved faktisk ikke, hvad der skete med artiklen, men jeg har aldrig kunnet finde den på PubMed, så den blev nok ikke antaget.

- Det var meget specielt, at al kommunikation med tidsskriftet var standardmails, som sikkert blev sendt automatisk ud. Jeg kunne godt savne lidt mere personlig dialog, og jeg synes det er mærkeligt, at der ikke engang sendes en form for bekræftelse eller tak for at bruge tid på opgaven.

- Jeg gør det gerne igen, hvis jeg bliver bedt om det. Men det er ikke noget jeg selv opsøger aktivt.

/Marianne Lie Becker

 

 


Siden er sidst opdateret: 06-02-2014 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring