Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Mød en editor af et videnskabeligt tidsskrift

 

Marianne Skovgaard Andersen2 SDU OUH  

Marianne Skovgaard Andersen

Overlæge og klinisk lektor i endokronologi ved SDU og Endokrinologisk Afdeling M på OUH.

Siden november 2012 editor og medlem af editorial board på det prestigefyldte europæiske tidsskrift for endokronologi, European Journal of Endocronology.

Tilbage til hovedhistorien
 

 

Hvad går det ud på?

- Som editor tager jeg imod de artikler, der bliver sendt ind til tidsskriftet, og skal så finde egnede reviewere. Hvis jeg kender til emnet, er det som regel nemt nok, men hvis artiklen er uden for mit eget kompetenceområde eller der kun er meget få publikatoner inden for området, er det sværere at finde nogen, der kan bedømme manuskriptet.

- Nogle bedømmere er meget grundige og afleverer inden for tidsfristen, men man skal passe på med at belaste de samme for meget. Som regel har jeg 14 dage, fra jeg modtager en artikel til manuskriptet skal returneres; tids- og arbejdspresset er nogle gange betydeligt.
 


Hvorfor gør du det?

- Som redaktør får jeg adgang til meget viden, og får kendskab til det sidste nye inden det bliver publiceret.

- Jeg får et godt overblik over mit eget fagområde, gode internationale kontakter og mulighed for at deltage i nogle spændende projekter. Som redaktør får man et indblik i en ellers ret lukket verden.
 


Hvad er det mest udfordrende eller spændende ved rollen?

- Jeg vil meget gerne være med til at påvirke udviklingen inden for mit fag, og jeg er glad for at repræsentere OUH og Syddansk Universitet ude i verden.

- Det er også nærmest et krav i dag. Hvis du vil forskervejen, skal du publicere, stille op på kongresser og formidle dit eget arbejde. Uden denne profilering er det svært at skaffe de mange støttekroner, som er forudsætningen for vores forskning.

 
/Marianne Lie Becker

 

 

 


Siden er sidst opdateret: 06-02-2014 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring