Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

ForsidepilForskning, job, uddannelse og samarbejdepilSund Forskning - nyhedsbrev fra OUH og SDUpilInternational ekspert i muskelsvind tilknyttes Syddansk Universitet

International ekspert i muskelsvind tilknyttes Syddansk Universitet

 

Med udnævnelsen af Kate Bushby som æresdoktor åbnes mulighed for et tættere samarbejde mellem dansk og britisk forskning i muskelsygdomme

I oktober 2013 blev Kate Bushby - sammen med fem andre særligt udvalgte - tildelt titlen som æresdoktor ved årsfesten på Syddansk Universitet. Kate Bushby er professor i klinisk genetik ved University of Newcastle, hvorfra hun og hendes laboratorium spiller en central rolle i udredningen af patienter med muskelsygdomme i hele England.


Populær oplægsholder
Kate Bushbys har flere gange i de forløbne år holdt oplæg om muskelsvind.


Kate Bushby æresdoktor på SDU
 

- Kate Bushny er den eneste forsker jeg har mødt, der tiltrækker så mange mennesker til sine oplæg, at folk står langs vægge og hen ad gange for at høre hende, fortæller post. doc. i patologi Louise Helskov Jørgensen.

Louise har været med til at skabe de tætte relationer mellem den britiske topforsker og Syddansk Universitet.

Efter sin ph.d. fik Louise Helskov Jørgensen midler til et toårigt ophold i Kate Bushbys laboratorium som post.doc. Hun er nu vendt hjem til Syddansk Universitet og OUH, og har fået bevilliget midler fra Forskningsrådet til at videreføre den forskning, hun påbegyndte under opholdet hos Kate Bushby.

- Jeg er kommet tilbage med viden om en masse nye teknikker, med kontakt til nogle af de fremmeste folk på feltet i verden, og med nogle spændende publikationer på cv’et, fortæller Louise Helskov Jørgensen.


Æresdoktor - også ude i klinikken
Kate Bushby er blevet udnævnt til æresdoktor på Syddansk Universitet på grund af sit mangeårige, internationalt anerkendte arbejde. Med tilknytningen til Syddansk Universitet kan hendes ekspertise nu også i højere grad komme lokale patienter til gode.

- Ved tidligere besøg har Kate Bushby interesseret og velvilligt hjulpet os med diagnostik og vurdering af vanskelige patientsager. Men i fremtiden er det planen, at hun vil komme her og møde nogle af de sværeste patienter, hvor behandlingen måske er gået i hårdknude. Det ser vi meget frem til, fortæller Henrik Daa Schrøder, klinisk professor i patologi.

 

Nye stillinger i England til OUH-forskere    

Newcastle University logo

Henrik Daa Schrøder var ikke i tvivl, da han i 2012 blev bedt om at komme med forslag til en æresdoktor på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på SDU. På grund af Kate Bushbys popularitet og bookede kalender måtte udnævnelsen dog vente et år, men det var ventetiden værd.

Kate Bushby har nemlig tilbudt at skabe plads i sit forskerteam til unge forskere fra OUH og Syddansk Universitet, så de kan komme på træningsophold i Newcastle.


Topforsker og patienternes ildsjæl
- Kate Bushby er helt enestående på grund af sin store kliniske erfaring, hvor patienten altid er nummer ét, fortæller Henrik Daa Scrøder.

- Forskningsmæssigt står hun i spidsen for en lang række projekter, blandt andet det EU-finansierede Treat NMD netværk til fremme af behandlingstilbud for mennesker med neuromuskulære sygdomme. Og så har hun selv været med til at finde den genetiske baggrund for forskellige typer af muskelsvind.

- Både vi og Kate Bushby er stolte over samarbejdet og æresdoktor-titlen, slutter han.

v/ Marianne Lie Becker

  

Læs mere om ...

 


Siden er sidst opdateret: 06-02-2014 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring