Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Vi skal ikke kun gøre det, vi er gode til

 
 

Moustapha Kassem UNSW OUH  

 

 

 

 


Et år i et helt andet forsknings- miljø på anden side kloden gav professor Moustapha Kassem
ny inspiration - og nye resultater med hjem i bagagen.


Professor Moustapha Kassem har med støtte fra Region Syddanmark og OUHs internationaliseringspulje været et år i Australien for at få ny viden og inspiration med hjem til Odense.

- At forske er lidt som at være kunstmaler. Nogle finder et tema, som de holder sig til. Andre som for eksempel Picasso udvikler sig hele livet. Sådan beskriver Moustapha Kassem sin motivation for at flytte sit arbejde og sin familie om på den anden side af Jorden, og skifte professorkontoret ud med en plads på ph.d.-gangen.

Efter at have viet ti års arbejde til at opbygge det endokrinologiske forskningslaboratorium på Medicinsk Afdeling M på OUH, hvor basal og klinisk forskning kobles, havde han lyst til at udvide sin videnskabelige horisont og søge nye udfordringer.


Og nu til noget helt andet ...
Moustapha Kassem var i ti måneder ansat som ”visiting research fellow” på The University of New South Wales. Han medbragte en problemstilling, som universitetets forskere så kastede sig over, og sammen opnåede de spændende resultater.

- Jeg valgte bevidst at tage et sted hen, hvor de laver noget helt andet forskning end jeg normalt beskæftiger mig med. Jeg blev indført i nye områder inden for ”big data”-modellering, bioinformatik og systembiologi, fortæller Moustapha Kassem.

- Jeg mener, det er nødvendigt at tage ud for at holde sig ”levende” som forsker. Heldigvis er ledelsen på Odense Universitetshospital og Syddansk Universitet visionær, og kan se at det fremmer kreativiteten, når vi lærer noget nyt og kommer hjem med nye teknikker og impulser, siger han.


Laboratoriets døre står åbne for verden
På Moustapha Kassems laboratorium i Odense er arbejdssproget engelsk og staben international - laboratoriet kunne i princippet være placeret hvor som helst i verden. Moustapha Kassem har for øjeblikket medarbejdere med otte forskellige nationaliteter ansat, og det er helt bevidst.

- Det er min erfaring, at et åbent flow af information og mennesker er med til at fremme kreativiteten på arbejdspladsen, fortæller Moustapha Kassem. Han mener, at kontakt med internationale forskningsmiljøer samt forskningsophold i udlandet kan hjælpe med at rekruttere dygtige folk, der beriger den lokale forskning.
 

 

Gevinster i bagagen

Moustapha Kassems ophold i Australien har givet resultater,
som kommer både Danmark og Australien til nytte langt ind i fremtiden:

  • Tilknytning af adjungeret professor Marc Wilkins
  • Fælles ph.d.-studerende
  • Udveksling af ph.d.-studerende
  • Tre publikationer, hvoraf én er publiceret
     


Opbakning hjalp godt på vej
Med pengene fra Region Syddanmark og OUHs internationaliserings- pulje blev en række praktiske udfordringer i forbindelse med opholdet meget mindre. Blandt andet blev det muligt at ansætte en vikar til at løse nogle af Moustapha Kassems opgaver i laboratoriet.

- Jeg er enormt glad for at være en del af en arbejdsplads med visioner og liv, og hvor der er opbakning og opfordring fra ledelsen til at komme ud i verden. Jeg oplever, at der er stor støtte til den enkelte forsker, og det motiverer til at gøre nytte og komme med resultater, siger han, og giver dermed sin fulde opbakning til internationaliseringen, som en erklæret del af OUH og SDUs forskningsstrategi.

v/ Marianne Lie Becker
 

Fakta:
Region Syddanmark og Odense Universitetshospitals internationali- seringspulje uddelte i 2013 tre millioner kroner. I 2014 ydes fire millioner kroner i tilskud til udlandsophold for ph.d.-studerende, forskere og klinikere, og til tilknytning af internationale forskere.

Læs mere om Internationaliseringspuljen og Mustapha Kassems forskning i Endokrinologisk Forskningsenhed.

  


Siden er sidst opdateret: 06-02-2014 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring