Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

ForsidepilForskning, job, uddannelse og samarbejdepilSund Forskning - nyhedsbrev fra OUH og SDUpilAmerikansk fyrtårn skal styrke OUHs satsning på akutmedicin

Amerikansk fyrtårn skal styrke OUHs satsning på akutmedicin


Kend din forsker

 FAM OUH


Siden 2011 har Odense Universitetshospital og Syddansk Universitet med et professorat i akutmedicin sat fokus på forskningen i patienter med sepsis og andre former for chok.

Ambitionen er at samle viden fra de fem akutcentre i Region Syddanmark i den såkaldte Syddansk Akutkohorte, som vil være en værdifuld data­base for både national og international forskning.
  

Ny adjungere professor i akutmedicin
OUH og SDUs fokus på akutmedicin øges nu med udnævnelsen af Nathan Shapiro som adjungeret professor.

Pro­fessor Nathan Shapiro har i over 10 år forsket i akutmedicin og er tilknyttet Harvard University i Boston, USA. Ansættelsen løber frem til 2018.

Han er er født i 1970 og opnåede i 1996 en mastergrad i medicin fra Temple University School of Medicine i Philadelphia og en MPH (Master of Public Health) fra Havard University i 2003.

  

 
Amerikansk fyrtårn skal styrke OUHs satsning på akutmedicinNathan_Shapiro.jpg

Nathan Shapiro har i sin videnskabelige karriere primært koncentreret sig om klinisk og translationel forskning i akut­medicin med særligt fokus på sepsis. Nathan Shapiro har udgivet 88 videnskabelige publikationer i peer reviewed tidsskrifter, 13 af dem alene i år.
 

En udenlandsk adjungeret professor i alle afdelinger ...
Professor og overlæge Annmarie Touborg Lassen, Fælles Akutmodtagelse (FAM), ser frem til at lade sig inspirere af Nathan Shapiro.

- Da jeg hørte, at OUH har en målsætning om, at alle afdelinger skal have en udenlandsk adjungeret profes­sor, var jeg ikke i tvivl om, hvem jeg gerne ville have tilknyttet afdelingen for akutmedicin. Nathan Shapiro er et fyrtårn på området, og han har stor erfaring fra både klinisk epidemiologi og transla­tionel forskning, fortæller Annmarie Touborg Lassen.

Læs artiklen Akutkohorten - et bredt fundament for forskningOUH kan videreudvikle amerikansk forskning
Nathan Shapiro arbejder til daglig på Beth Israel Deaconess Medical Center i Boston, hvor han leder en akutmedicinsk forskningsenhed i verdenseliten.

- Hans afdeling på hospitalet i Boston minder meget om vores på OUH, så vi vil kunne overføre nogle af hans succeser til vores praksis.  Vi har en meget god patientmodtagelse, hvor de alvorligt syge patienter bliver mødt af et udvidet lægehold.

- Nathan Shapiros forskning har blandt andet set på, hvordan man i den superakutte situation kan forbedre diagnostik og behandling. Den viden kan vi fremover trække på og vide­reudvikle i behandlingen af vores patienter, understreger Annmarie Touborg Lasssen.

Samarbejdet med Nathan Shapiro vil ifølge Annmarie Touborg Lassen uden tvivl også have betydning for USA på grund af de forskningsmæssige muligheder, der ligger i de unikke danske registre og Syddansk Akutkohorte.

 

FAKTA

Syddansk Akutkohorte indsamler data fra de fem syddanske akutmodtagelser i Odense, Esbjerg, Kolding, Aabenraa og Svendborg (sidstnævnte er med fra november 2013).

Indsamlingen af data begyndte 1. januar 2012 og pr. 1. september 2013 havde Syddansk Akutkohorte været i kontakt med 240.085 forskellige pati­enter. 

 


Siden er sidst opdateret: 08-09-2014 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring