Gå til indhold
FORSIDEN | KONTAKT OUH | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Ny professor i molekylær diagnostik


Kend din forsker 

Klinisk-biokemi_SDU-OUH

Den 1. december 2013 tiltræder dr. med. og dr. scient. Niels H. H. Heegaard stillingen som professor med særlige opgaver i molekylær diagnostik.


Niels Heegaard - der kommer fra en stilling som afdelingsleder på Statens Seruminstitut - tilknyttes Syddansk Universitet og Afdeling for Klinisk Biokemi og Farmakologi på Odense Universitetshospital. 

Niels Heegaard forsker i diagnostik af kroniske sygdomme, og har skrevet to doktorafhandlinger - en medicinsk i 1994 og en naturvidenskabelig i 2009.
 

Nye markører for kronisk sygdom
Cancer, demens og immunologiske og reumatologiske lidelser er nogle af de kroniske sygdomme, som Niels Heegaards forskning er rettet mod.

Forskningen skal identificere nye diagnostiske markører for i biologisk materiale ved hjælp af moderne analysemetoder.

Et særligt fokus er blandt andet analyser af mikropartikler og mikro-RNA i blodet.

  Professor Niels Heegaard SDU OUH

Fra grundvidenskab til klinisk brug
 - Vores ansættelse af Niels Heegaard ligger i naturlig forlængelse af denne strategi vi lagde, da vi i 2011  i tæt samarbejde med SDU etablerede Center for Klinisk Proteomforskning, som netop arbejder med at omsætte grundvidenskabelige erkendelser inden for protein-analyser til praktisk anvendelse i hospitalsbehandlingen, sider direktør Henrik Villadsen, Odense Universitetshospital.

- Der sker en rivende udvikling inden for diagnostik, og teknologiske gennembrud og bioinformation vil forstærke denne udvikling yderligere i de kommende år. Vi ønsker at være på forkant i den udvikling.

Læs evt. engelsk side om Center for Klinisk ProteomforskningBredt fagligt samarbejde og stort netværk
Niels Heegaard har bl.a. opbygget forskningssamarbejder med Rigshospitalet, Bispebjerg, Herlev, Gentofte, Glostrup, Sygehus Lillebælt og Odense Universitetshospital inden for diagnostik af neurodegenerative sygdomme, ovariecancer, dermatologiske og reumatologiske sygdomme.

Han samarbejder desuden med National Cancer Institute i USA og med Lunds Universitet. På Syddansk Universitet har Niels Heegard i mange år undervist og samarbejdet med Institut for Biokemi og Molekylær Biologi. Han har ligeledes samarbejdet med flere forskellige forskergrupper på de Sundhedsvidenskabelige og Naturvidenskabelige Fakulteter på Københavns Universitet.

Niels Heegaard har været adjungeret professor i analytisk kemi ved Karlstad Universitet i Sverige i årene 2003 - 2009.

Hans videnskabelige arbejde tæller bl.a. over 155 publikationer, tilrettelæggelse af flere internationale videnskabelige møder inden for immunologi, biomarkører og mikro-RNA samt præsentationer på mere end 100 videnskabelige møder.

 


Siden er sidst opdateret: 28-11-2013 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring