Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Region Syddanmark opretter nye forskningspuljer

Forskning OUH


Bag om tallene

Region Syddanmark øger forskningspuljerne på OUH med
yderligere 13 mio.kr. i 2014

Region Syddanmarks og OUHs massive satsning på at udvikle regionens forskningsaktiviteter og forskningsmiljøer inden for sundhedsforskningen har givet bonus i form af en meget positiv udvikling.

Region Syddanmark øger nu de tilgængelig forskningsmidler på OUH, så der i 2014 er yderligere 13 mio.kr. til forskningsaktiviteter. To nye forskningspuljer kommer i spil - det ene i samarbejde med Rigshospitalet.

Odense Universitetshospital har via egne midler tilført  50 mio. kr., til eget forskningsområde.

 

  Nye forskningsmidler på OUH i 2014
financieret af Region Syddanmark
mio. kr mio.kr. 
i alt
NY Frontlinjepulje 5  
NY Forskningspulje OUH - Rigshospitalet 2  
  Højtspecialiseret behandling 5 (18)
  Internationaliseringspuljen 1 (4)
  Nye forskningsmidler i alt 13  


Læs mere om sundhedsforskning i Region Syddanmark

 

Frontlinjepulje - understøtter nye højtspecialiserede funktioner
Forskningsresultater skal omsættes i nye behandlinger, og derfor har Region Syddanmark oprettet en frontlinjepulje på 5 mio.kr. til forskningen på OUH. Forskningspuljen er rettet mod frontlinjefunktioner, der kræver understøttelse af forskning – altså satsmidler til nye behandlingsinitiativer, som kan understøtte det højt specialiserede.

Puljen kan bl.a. medfinancierer frikøb og ansættelse af forskningspersonale, oprettelse og drift af biobanker og databaser, etableringsomkostninger m.v.
 

Fælles forskningspulje OUH - Rigshospitalet
Rigshospitalet og OUH samarbejder om en række fælles patientforløb på det højt specialiserede område. Fra 2014 lægger Region Syddanmark hvert år 2 mio. kr. i den nye, fælles forskningspulje, og Region Hovedstaden bidrager med et tilsvarende beløb.

Målet med puljen er at fremme fælles forskning og udviklingsaktiviteter inden for de specialer, hvor patienter går på tværs af de to hospitaler, eller specialer hvor der på sigt vil komme tættere samarbejde om patienterne.

Puljen støtter samarbejde om forskning, udvikling og uddannelse på tværs mellem OUH og Rigshospitalet. Halvdelen af puljen målrettes fælles forskningsprojekter inden for udvalgte områder, og den anden halvdel skal gå til udveksling og fælles kompetenceudvikling af personale.


Flere midler til højt specialiseret forskning
Inden for den højt specialiserede behandling udvider Region Syddanmark de nuværende bevillinger til OUH på i alt 13 mio. kr. med yderligere en pulje på 5 mio. kr. fra 2014.

Midlerne skal anvendes til at etablere endnu flere bæredygtige forskningsmiljøer mhp. at fastholdelse af eksisterende og udvide antallet af nye, højt specialiserede behandlingstilbud på OUH. Konkret vil det betyde ansættelse af nye professorer i nye forskningsområder, typisk i underområder og subspecialer.
 

Internationalt forskningssamarbejde
Også den eksisiterende internationaliseringspulje øges - fra 3 til nu 4 mio.kr. Penge, der er målrettet til at stimulere OUHs samarbejde med hospitaler og forskere i udlandet

Derudover investerer Region Syddanmark i 2014 yderligere 5 mio. kr. til nye forskningsområder i Region Syddanmark (fx rationel diagnostik, minimal intervention og organisering af patientforløb) samt 4 mio. kr. i en tværregional pulje til forskning i uvildig lægemiddelafprøvning.

OUH når ikke i mål uden midler, og Region Syddanmarks forskningspuljer er udtryk for en ganske betydelig forøgelse af midler til forskningsområdet – i regionen og i særdeleshed på OUH.

/Lene Galsgaard


Forskningsmidler og foundraising - på OUH og i Region Syddanmark

Læs Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus' forskningsstrategier

 


Siden er sidst opdateret: 28-11-2013 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring