Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

AGECARE - nyt Eliteforskningscenter

OUH Eliteforskningscenter nov 2013

Læs billedteksten

Mandag den 4. november 2013 præsenterede 4 forskergrupper fra OUH hver deres bud på et nyt Eliteforskningscenter for et internationalt bedømmelsesudvalg. Forskningsprojektet AgeCare, der udgår fra Onkologisk Afdeling R, blev udpeget som det mest ambitiøse og innovative.

Læs om det nye AgeCare Eliteforskningscenter på OUH.

For at blive udpeget til Eliteforskningscenter på OUH skal man kunne samle de bedste forskningsmiljøer og de bedste forskere med de mest ambitiøse ideer. Man skal kunne etablere sig med et stærkt netværk både lokalt, nationalt og internationalt på tværs af forskningsmiljøer. International forankring er en forudsætning for at indfri ambitionen om at komme til at spille en central rolle i den internationale top inden for ens forskningsfelt.

- Det er det 4. eliteforskningscenter vi nu sætter i gang, og det er en stor dag for OUHs forskning, siger direktør og formand for Forskningsrådet på OUH, Henrik Villadsen, som også står i spidsen for OUHs Forskningsstrategi 2012 - 2017.

- Sundhedsvidenskab er i dag en global disciplin, og vi skal være internationale, hvis vi vil frem i front på udvalgte områder. Vi skal til udlandet og lære de nyeste teknikker, og samtidigt skal vi kunne tiltrække international arbejdskraft til OUH. Derfor har hvert af Eliteforskningscentrene også tilknyttet et internationalt rådgivningspanel, som en slags rådgivende bestyrelse i de 5 år forskningsbevillingen dækker.


På billedet ovenover:

Fire udenlandske professorer under ledelse af professor Kim Krogsgaard, næstformand i Det Strategiske Forskningsråd, bedømte ansøgningerne om status som Eliteforskningscenter.

På billedet fra venstre: Risto Rintala (Helsinki University Hospital), Mario Dicato (Centre Hospitalier de Luxembourg), Kim Krogsgaard, Klaus Rabe (University of Kiel), Stefano Fanti (Università di Bologna), Kim Brixen (Klinisk Institut, SDU) og Henrik Villadsen (direktør, OUH)

Yderligere fire internationale professorer havde forinden givet skriftlig vurdering.


Det bedste af de bedste
I alt 8 forskergrupper bød i forsommeren ind på første runde i udvælgelsesproceduren til at blive Eliteforskningscenter. Nu er de fire bedste så blevet vurderet af et internationalt ekspertpanel, og ét forskerhold står tilbage med muligheden – og forpligtelsen til – at realisere de ambitiøse forskningsplaner.

- Det er lidt som ved de olympiske lege – en kappestrid blandt de allerbedste, siger professor og institutleder Kim Brixen, Klinisk Institut på Syddansk Universitet.

- Vi taler her om klinisk forskning på højeste internationale niveau, og det kræver vanvittig meget at indfri disse krav. Alle kandidater kom fra stærke forskningsmiljøer, og præsenterede meget ambitiøse og fremsynede forslag, men særligt den brede internationale forankring i AgeCare-projektet  imponerede bedømmelsesudvalget.

- Vi - Odense Universitetshospital og Syddansk Universitet - har brug for en stærk international forankring, som kan tiltrække udenlandske topforskere og i bedste fald hele forskergrupper, hvis vi skal kunne styrke vores rolle i forhold til den nationale specialeplanlægning.


Læs om Eliteforskningscentrene på www.ouh.dk/forskning .

Af Lene Galsgaard, Kommunikationskonsulent


Siden er sidst opdateret: 12-01-2018 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring