Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Professorat skal booste ortopædkirurgisk forskning

Kend din forsker

Fra 1. januar 2014 har Ming Ding, der gennem 10 år har forsket i ortopædkirurgi på Klinisk Institut, Syddansk Universitet og Odense Universitetshospital, skiftet titlen på sit visitkort ud fra forskningslektor til professor.

 

Ding Ming - ny professor

Ming Ding - ny professor i ortopædkirurgi


Med professoratet følger mere ansvar, højere ambitioner og bedre muligheder for at gøre en forskel.
 


Hvad skal du lave i dit nye job?

 - Jeg arbejder på at udvikle og øge vores forskning, som går i tre retninger, fortæller den nyudnævnte professor Ming Ding.

- Vi arbejder i den ortopædkirurgiske forskningsenhed med nano-CT-scanning, som nu kan scanne på cellulært niveau i høj opløsning.

- En anden gren af vores arbejde er udvikling af knoglesubstitutter. Det vil sige syntetiske knogler, der kan bruges for eksempel i hoften. Disse projekter viser gode resultater, og syntetiske knogler kan muligvis være et godt alternativ til allograft (knogler fra andre donorer).

- Endelig har vi fokus på stereologiske røntgenundersøgelser. Her kan vi røntgenfotografere i 3D, og følge opererede patienter over tid for at sikre, at deres implantater ikke flytter eller løsner sig.

- Alle tre retninger fortsætter vi med, og med professoratet tror jeg, at vi har en chance for at forstærke forskningen yderligere.
 


Hvad betyder det for dig og din forskning, at du nu er professor?

- Det betyder meget for mig, men der følger ansvar med. Jeg skal skaffe flere penge og have flere ph.d.-projekter.

- Vi har et rigtig godt samarbejde med andre forskere, både nationalt og internationalt, og jeg håber at professortitlen vil give bedre muligheder for at få bevillinger til vores forskning.

- Vi samarbejder blandt andet med EHT Zürich og Harvard Medical School. Det synes jeg er utrolig spændende.
Det er gået stærkt med at få gode internationale samarbejder i gang, og jeg håber at vi kan udvikle det yderligere.
 


Har I gang i spændende projekter?

- Vi er nået til et vigtigt punkt i vores udvikling af kunstige knogler, - det område vi kalder tissue engineering. Efter flere års dyreforsøg, som har vist spændende resultater, er vi snart klar til at afprøve produktet i klinikken.

- Men det er dyrt at tage skridtet til afprøvning på mennesker, så vi skal ud at søge økonomiske bevillinger og samarbejdspartnere i industrien.

Ming Ding er uddannet mediciner fra Kina, og har opnået både ph.d.-grad og doktorgrad fra Aarhus Universitet. Siden 2004 har han været forskningslektor og lektor på SDU/OUH. Han er en af grundlæggerne af Ortopædkirurgisk Forskningslaboratorium og Røntgen-stereometrisk Laboratorium.

Ming Ding har en omfattende produktion af videnskabelige artikler bag sig, ligesom han er en populær foredragsholder ved internationale kongresser og forskningsinstitutioner.

 /Marianne Lie Becker

 


 


Siden er sidst opdateret: 06-02-2014 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring