Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

ForsidepilForskning, job, uddannelse og samarbejdepilNyhederpilOUH forskning deltager i Forskningens Døgn

OUH forskning deltager i Forskningens Døgn

Forskningens døgn

OUH og SDU afholder i forbindelse med Forskningens Døgn  2. maj 2013 en serie foredrag på Odense Rådhus. Deltagelsen er gratis, men tilmelding nødvendig.


 

I forbindelse med Forskningens Døgn 2013 holder Odense Universitetshospital og Syddansk Universitet en serie foredrag på Odense Rådhus, Flakhaven.

Alle foredragene foregår i Rådhusets festsalen torsdag d. 2. maj 2013 mellem kl 16 og 19.

Hvert foredrag vil vare ca. en halv time, og der vil efterfølgende være mulighed at stille spørgsmål til foredragsholderen. Der vil blive serveret kaffe og te.

Deltagelse er gratis. Tilmeld dig via linket under omtalen af det enkelte foredrag nedenfor eller til AC-fuldmægtig Bente Møller på telefonnr. 23 35 10 15.

Hvad skal der til for at blive 100 år?

Tid: kl. 16.00-17.00.
Tilmeld dig

Levealderen er i de sidste 100 år steget med 30 år og stiger fortsat støt. Aldring er langt mere påvirkelig end tidligere antaget, og de fleste undersøgelser tyder på, at det er gode år, der lægges til. Men hvad skal der til for at blive 100 år?

Kom og hør professor Kaare Christensen fra Odense Universitetshospital og Syddansk Universitet komme med et bud på dette spørgsmål. Kaare Christensen har tidligere modtaget Syddansk Universitets formidlingspris, der gives til forskere for levende og kreativ kommunikation af deres faglige felt.


Kan allergi forebygges?

Tid: kl. 17.00-18.00.
Tilmeld dig

Mange får allergi. På nuværende tidspunkt er det virkelighed for over en femtedel af den danske befolkning, og Statens Institut for Folkesundhed regner med, at der i år 2020 vil være 800.000 flere.

Allergi er ikke kun et personligt anliggende, men griber ind i hele familien, hvad enten det er de voksne eller børnene, der har allergi. Det vil derfor være relevant at forebygge allergi, men kan dette lade sig gøre?

Lektor Susanne Halken fra H.C. Andersen Børnehospital, Odense Universitetshospital vil ud fra sin forskning besvare dette spørgsmål.


Fremtidens behandling af type 2 diabetes


Tid: kl. 18.00-19.00.
Tilmeld dig

Type 2-diabetes kan ikke helbredes, så der forskes intenst i at udvikle den bedste behandling til de 260.000 personer, der på nuværende tidspunkt har diabetes i Danmark.

Kom og hør professor Henning Beck-Nielsen fra Endokrinologisk Afdeling på Odense Universitetshospital komme med sit bud på fremtidens behandling af type 2 diabetes.


AC-fuldmægtig Bente Møller


Siden er sidst opdateret: 31-07-2014 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring