Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Den gode oplevelse

 

Tryllebjerget

Tryllebjerget
tryllebjerget bjælke gode relationer

 

 

 

 

 Vision


 

Stol

H.C. Andersen Børne- og Ungehospital imødekommer børn og forældres specielle behov.
Et moderne børnehospital skal rumme varme og omsorg for det syge barn og
dets familie samtidig med at der gives en effektiv behandling og pleje.

Syge børn bliver hurtigere raske i trygge, næsten hjemlige omgivelser, hvor der også er plads til "gode oplevelser".

Formålet med Tryllebjerget er at skaffe økonomiske midler til at sikre de syge børn og unge gode oplevelser, når de er indlagt på Børne- og Ungehospitalet.

 

 Faste gode oplevelser

 

 

Trampolin

Trampolin på Eventyrtorvet

 

H.C. Andersen Børne- og Ungehospital er også kendt for sin trampolin, der mødes af alle børn og unge ved indgang 60 på OUH. Verdens første trampolin blev lavet i 1930’erne i Iowa, USA af opfinder og artist George Nissen.


Ved brug af trampolinen på Eventyrtorvet og trampolinerne i gårdhaven, skal man følge Børneulykkesfondens sikkerhedsråd Hop med hovedet: Børneulykkesfondens sikkerhedsråd Hop med hovedet: Børneulykkesfonden

 


 

Trampoliner i gårdhavenTre trampoliner

 

I gårdhaven imellem sengeafsnit HM4 og H-Dagafsnit kan man hoppe på tre trampoliner, så det nu er muligt at hoppe på trampolin sammen med andre.

 

Ved brug af trampolinerne i gårdhaven og den store trampolin på Eventyrtorvet, skal man følge Børneulykkesfondens sikkerhedsråd Hop med hovedet: Børneulykkesfondens sikkerhedsråd Hop med hovedet: Børneulykkesfonden

 


 

Bordtennis

Bordtennis

 

På Eventyrtorvet er det muligt at spille bordtennis - et boldspil for to eller flere spillere. Mange børn og unge udfordrer hinanden eller deres forældre i denne populære og underholdende sportsgren.

 

 


 

Gårdhaver

Gårdhaver


Besøg vores dejlige gårdhaver der rummer alt fra lige fra det store Kompan klatrestativ til gynger, borde og bænke. Eller tag en tur på cyklerne eller i en mooncar.

 

 


 

Sansehave

Sansehave

 

Slap af i gårdhaven og oplev årstiderne i sansehaven på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital. Små og kæmpe store træer og et hav af blomster sommeren igennem. Sansehaven er etableret i gårdhaven ved Eventyrtorvet, hvor alle er velkommen til at gå ud og nyde de sanselige oplevelser.

Se også: Danske Planteskoler

 


 

Multiarena

Multiarena


I gårdhaven ved indgang 60 ligger børne- og ungehospitalets unikke ”multiarena”, som blev indviet i 2016. Multiarenaen er etableret med den mission, at indlagte og ambulante børn og unge kan have glæde af sammen med deres forældre og søskende at spille og lege, når de er på hospitalet.
Multiarenaen er ikke kæmpestor – her holdes hverken koncerter eller fester, men den er alligevel populær og det er en stor glæde at se familier spille bold i det overdækkede område.  

 


 

Percussion Play

Percussion Play Danmark

 

Musik i det fri skaber glæde. Percussion Play ønsker med deres donation af udendørs musikinstrumenter at støtte børn og deres forældre i den gode og sanselige oplevelse det er at frembringe toner på et instrument. Instrumenterne er lavet så alle, uden forudsætninger, kan spille melodier på dem. Tonerne er rene og beroligende og skaber en behagelig atmosfære.

Se også: Percussion Play Danmark

 


 

Ståstedet”Ståstedet” i H-Ambulatorium Vest’s venteområde

 

Kunstværket ”Ståstedet” er et sanseligt kunstværk skabt til leg, kommunikation og interaktion for børn og deres forældre. Et kunstværk, der i en ventetid inden konsultation i børne- og ungehospitalets ambulatorium, kan give mulighed for oplevelser med lyd, musik og historiefortælling. Bag projektet ligger tanken om at skabe et funktionelt, legende og æstetisk kunstværk for især børn og unge, med integration af pædagogiske elementer; fysisk, musisk kreativt og kommunikativt. Samt et ønske om at motivere den enkelte tilskuer, til at standse op og blive aktivt involverende og medskabende; at gøre sig flytbar i egen ventetid! At give ventetiden værdi.

 


 

KæmpeagernKæmpeagern ved indgang 60

 

GURO DENMARK er et Dansk firma, der er specialiseret i håndlavet unikaproduktion af kunst og brugskunst i træ. Firmaet er mest kendt for ”Kæmpekoglen”, som Tryllebjerget før har haft til udstilling. Nu har Tryllebjerget et kæmpeagern, som ligger udstillet ved H.C. Andersen Børne- og Ungehospital indgang 60.

Se også: GURO DENMARK

 


 

UngeNichen

UngeNichen

 

Ved Eventyrtorvet har vi fået etableret UngeNichen. Her er det eksempelvis muligt at finde en god bog, lave lektier ved et af de vægmonterede borde eller udfordre hinanden i bordfodbold.


 


 

AktivitetsNichen

AktivitetsNichen

 

På Eventyrgangen er der endnu en niche – i den finder man aktivitets- og legeredskaber for alle, der har lyst og mulighed for at lege bevægelseslege, men man kan også bare lave sig en ”rede” for bare at ligge og slappe af, og måske se lidt TV.  


 

 

Oplev magi helt tæt på! Kristian Skovbo

 

Tryllekunstner og entertainer Kristian Skovbo, kommer forbi H.C. Andersen Børne- og Ungehospital med trylleri og magi, lige foran næsen, så man ikke tror sine øjne. Han vil på skift besøge H2, H- Dagafsnit, HM4 og H7. Det er magi med hverdagsting som elastikker, mønter, skeer og flere af tingene sker i dine hænder. Oplev magi der er sjovt og overraskende for børn i alle aldre. Kristians faste besøg på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital er etableret i samarbejde med KidsAid.

Se også: Kristian Skovbo og KidsAid

 


 

Klaveret der kom forbi - Den Halve Kvartetfindus_kvartet_251012

 

De elsker musik. Det bedste de ved er at spille glade børnesange og smukke musikstykker. Men det er endnu bedre, når alle børn synger og spiller med! Derfor er alle børn og unge altid velkommen til, sammen med deres forældre og søskende, at deltage aktivt i deres musikleg på H.C. Andersen Børne- og ungehospital. Malene Grete Nørgaard på tværfløjte, Emil Thorbjørn Møller Jensen på klaver´- se foto, men også: Bjarke Nikolajsen, trompet og Louise Kristensen, harmonika vil på skift og nogle dage sammen med Findus, drage på turné med vores rullende låneklaver. I løbet af formiddagen vil musikanter komme på H-Dagafsnit, H2, HM4 og H7. De vil synge og spille for os og med de der lyster. Tlf. henvendelse Den Halve Kvartet; 28924443.

”Klaverets” faste besøg på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital er etableret i samarbejde med KidsAid.

 


 

Vil du ha' en god historie?connie_081211

 

Historiefortæller Connie Olsen kommer hver anden torsdag kl. 14 til H.C. Andersen Børne- og Ungehospital med en lille buket eventyr. Hun vil på skift besøge H-Dagafsnit, H7, H2 og HM4. Hun er rutineret fortæller, der har fortalt mange gange for børn og voksne. Når du lytter til Connie, ser du glimtet i øjet og du mærker hjertet slå.

”Klaverets” faste besøg på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital er etableret i samarbejde med KidsAid.

Se også: Connie Olsen

 


 

byholst_300616”Better Living By Holst” på Eventyrtorvet

 

By Holst er en lille hyggelig frisørsalon i Klaregade, Odense C, hvor frisørfaget er meget mere end hår. Det at kunne arbejde med sit håndværk og samtidig sprede glæde, smil, tilfredshed og dejlige oplevelser, det nyder de at være en del af. Ind i mellem gør By Holst det endda med stor mening, og betydning for andre, når de bl.a. støtter ”Toftild” og ”Locks of love”, med donationer af hår til parykker til børn. Katrine har de seneste år afholdt arrangementer, hvor hun donerer sin tid til stor betydning for andre. Noget af den tid vil hun donere til besøg på H.C. Andersens børnehospital. Derfor vil Katrine i ny og næ dukke op på Eventyrtorvet og tilbyde fletterier, strithår eller fine krøller. Skulle drømmen være en rød sommerfugl, gule blomster eller blå dødningehoveder, kan hun også trylle med ansigtsmaling. En masse skæg, sjov med leg med hår.

Følg os på Facebook og Instagram (#hairbyholst)

Se også: By Holst

 


 

faste_obOdense Boldklub

 

Odense Boldklub er en dansk professionel fodboldklub. Klubben har vundet tre danske mesterskaber og fem pokalmesterskaber. Klubben spiller i den danske superliga og har hjemmebane på TRE-FOR Park i Odense – spillerne træner i ådalen. Det er derfor naturligt, at de, når lejligheden byder sig, besøger H.C. Andersen Børne- og Ungehospital og hilser på de børn og unge der har lyst.

Se også: Odense Boldklub

 


 

tropper_280115Nordic Garrison m. Star Wars tropperne

 

501st Legion - Nordic Garrison og Rebel Legion - Nordic Base. Filmfigurerne fra Star Wars gæster H.C. Andersen Børne- og Ungehospital. En liste så lang med troppemedlemmer tilmelder sig besøget, så det er muligt at hilse på følgende Signed up Troopers:‬ Boba Fett‬, Darth Vader‬, Sandtrooper‬, Padme, Visas Marr, Anakin, Imperial Officer‬, Capt. Rex‬, Snowtrooper, Biker Scout‬, Emperor Palpatine‬, Leia Organa‬, Stormtrooper‬ Royal Guard - ‬FIRST TROOP og naturligvis supporters og kameramand. De berømte Star Wars karakterer hilser på og det er muligt at blive fotograferet sammen. Efterfølgende besøger tropperne de sengeliggende børn på børne- og ungehospitalets sengeafsnit under stor opmærksomhed.

Se også: Nordic Garrison

 


 

Odense Bulldogs

Odense Bulldogs ishockeykamp på Eventyrtorvet

 

Lokale ishockeyspillere medbringer to mål, nogle stave og bolde og stiller op til kamp på Eventyrtorvet, hvor både store og små samles omkring det unikke spil.
Se også: Odense Bulldogs

 

 


 
Lego

LEGO® workshop

 

Otte dage om året inviterer LEGO Koncernen til LEGO® workshop v. Tryllebjerget, hvor vi ikke bare bygger modeller efter årstiden, men også udfordrer læring og kreativitet gennem leg. LEGO Koncernens medarbejdere deltager og leger med børnene. De bruger både LEGO® klodser og DUPLO®, så der er noget for børn i alle aldre. Arrangementet sponseres af LEGO Koncernens Local Community Engagement Program

 
 
Pia Larsen

Sommerfugleeffektens Hjertesag

 

Første tirsdag, hver anden måned, besøger Pia Larsen H.C. Andersens Børne- og Ungehospital i forbindelse med Sommerfugleeffektens Hjertesag. Her holder hun kreativ workshop i nichen ved eventyrtorvet, hvor børn og unge får mulighed for at tegne illustrationer til pusle- & vendespil. Der tegnes fisk, dyr, blomster etc., alt efter hvad temaet er for den enkelte dag. De enkelte tegninger bliver alle en del af en fælles collage, som laves til et puslespil og enkeltvis på brikker til et vendespil. Når spillene er færdigproduceret, doneres samtlige til H. C. Andersens Børne- & Unge Hospital. Børn og unge er på denne måde selv med til at skabe underholdning til de øvrige patienter i form af spil. Der er ingen krav til hvor lidt, eller længe, man deltager ved workshoppen.

Se også: Zeppiballon

 
 
stuegang_060515

Bamsestuegang v/ Bamsehospitalet

 

Den lokale aktivitetsleder for Bamsehospitalet Odense, samler to gange om året en flok en flok Bamselæger (medicinstuderende), som undersøger og behandler alle de bamser, som opholder sig på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital. Bamselægerne etablerer Bamseskadestue i nichen ved Eventyrtorvet, men kommer også på Bamsestuegang på sengestuerne: H2, H- dagafsnit, H7 og  HM4.

Se også: Børneulykkesfonden og Bamsehospitalet https://imcc.dk/hvad-gor-vi/aktiviteter/bamsehospitalet/https://imcc.dk/hvad-gor-vi/aktiviteter/bamsehospitalet/  

 
 
politi_090514

Fyns Politi og Beredskab Fyn

 

Fyns Politi og Beredskab Fyn gæster hvert år børnehospitalet, med alt hvad de kan samle til dagen. Brandbiler med stiger - stiger der bringer alle der lyster til himmels for en stund. Politi, beredskabskøretøj og politihunde og mandskab beredt til at vise frem og fortælle om netop deres arbejde. Efter eventen på Eventyrtorvet og på pladsen ved indgang 60, bliver motorcyklen nok engang trukket hen på børne- og ungekræftafdelingen.

Se også: Fyns Politi og Beredskab Fyn

 
 
logo_ostfynsmuseer

Østfyns Museer

 

Forår og efterår samler Østfyns Museer en perlerække af deres lokale museums formidling til glæde for børn og unge og deres forældre, som må opholde sig på hospitalet for kortere eller længere tid. Der formidles fra Vikingemuseet Ladby, Kulturhistorisk Museum, man kan også blive klogere på Riddere fra Nyborg Slot og formidlere fra Johannes Larsen Museet fortæller om den store kunstner og hans familie. Desuden har Østfyns Museer åbnet for gratis adgang for børn, som er indlagt på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital.

Se også: Østfyns Museer 

 
 
beriget_260515

MusikBeRiget på turné

 

Eventyrtorvet danner rammerne for musikoplevelser til glæde for alle små og store. Det er Lisbeth Sagen der samler sine venner og sammen med Kaya Brüel og Ole Kibsgaard tager turen til H.C. Andersen Børne- og Ungehospital – en tradition vi er mange der glædes over.

Se også: MusikBeRiget

 
 
choir_120514

Able Gospel Choir

 

Børn og familier på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital får indimellem koncerter med Able Gospel Choir. Man må bare overgive sig og klappe med, når Able Gospel Choir giver den gas på Eventyrtorvet.

Se også: Able Gospel Choir

 
 

 

 


 
Naturama

Besøg af naturvejleder fra Naturama

 

I samarbejde med Naturama i Svendborg, har vi arrangeret besøg på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital. Her vil naturformidlere formidle på en utraditionel facon. Eventyrlige historier knyttes til de medbragte og udstoppede dyr. Vores grævling ved indgang 60 og på Eventyrgangen gemmer også på gode historier.

Se også: Naturama

 
 
krabbestuegang_040915

Fjord&Bælt - "Krabbestuegang"

 

Duften af havet rykker ind på stuerne, når Kertemindes Fjord- og Bælt Center er på besøg. En dag, der giver de indlagte børn og unge mulighed for at røre ved levende dyr, klappe en udstoppet sæl og fange sultne krabber. Der bliver fortalt sjove historier om dyrene, mens børn, unge og deres forældre kan fange krabber med fiskestænger - hvis de tør! Fjord- og Bælt Centret besøger børne- og ungehospitalet som et led i et samarbejde, der giver mulighed for anderledes og indholdsrige oplevelser.

Se også: Fjord&Bælt

 
 
UgleRiget

UgleRiget

 

Ulla og hendes ugler kommer en gang imellem på besøg på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital. Uglerne nyder tydeligvis at være i selskab med de børn og unge der kommer og hilser på og uglerne kommer med små anerkendende knirk.

Se også: UgleRiget

 
 
H.C. Andersen Paraden

H.C. Andersen Paraden

 

Hvert år gæster H.C. Andersen Paraden H.C. Andersen Børne- og Ungehospital. H.C. Andersen alias Torben Iversen introducerer os, sammen med de mange eventyrfigurer, til udvalgte eventyr med fortælling, sang og dans.

Se også: H.C. Andersen Paraden

 
 
svendborg_210514

Svendborg Klovnefestival

 

Svendborg klovnefestival besøger hvert år Børnehospitalet. I over 10 år, har H.C. Andersen Børnehospital åbnet dørene for en håndfuld af de mange Hospitalsklovne, der deltager i den årlige Svendborg Klovnefestival, som er tilrettelagt af Jojo. Besøget plejer at være en sjov happening, hvor alt kan ske.

Se også: Svendborg Klovnefestival

 
 
Truck

Trucks 

 

De skøre chauffører ruller en gang om året ind ved indgang 60. Gruppens medlemmer står i kø for at deltage i denne tilbagevendende event. Når foreningen lægger vejen forbi H.C. Andersen Børne- og Ungehospital, er det for at glæde indlagte børn/unge og deres familier samt øvrige gæster, der er beundrere af de store maskiner.

Se også: Skøre Chauffører

 
 
Motorsport for Life

Motorsport for Life

 

Den frivillige organisation ruller ind ved indgang 60 med anhængertræk. De rullende overraskelser varierer lige fra motorcykler til brug på bane til racerbiler og fjernstyrede biler og droner. Både store og små får lov til at sidde op og fantasere fart, mens ejerne viser frem og fortæller.

Se også: Motorsport for Life

 
 
SMILfonden

SMILfonden

 

SMILfonden hjælper alvorligt og kronisk syge børn på tværs af diagnoser. De giver syge børn og deres familier pause fra sygdommen og nye fællesskaber. Dette foregår både uden for hospitalerne men også her på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital, OUH. Besøgene fremgår i Tryllebjergets kalender og på opslag i ambulatorier og på sengeafsnit.

Se også: SMILfonden

 


 
Legeheltene

Legeheltene

 

Alle børn har ret til et liv med leg og bevægelse. Det gælder også børn der er ramt af sygdom, hvorfor Børneulykkesfonden har oprettet Legeheltene. Legeheltene kommer fast 3 gange om ugen på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital og nogle gange indbyder de til Legehelt-event som supplement til deres besøg. Der informeres om disse events her i Tryllebjergets kalender ligesom der altid er opslag at finde der uddyber event.

Se også: Børneulykkesfonden og Legeheltene

 
 
 
Danske Hospitalsklovne

Besøg fra Danske Hospitalsklovne

 

Hospitalsklovnene arbejder for at styrke indlagte børns livsglæde og livsmod, så de bedre kan stå sygdomsforløbet igennem. Ud over ugentligt besøg på de forskellige afdelinger og afsnit her på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital, afholdes der fra tid til anden særlige events, hvilket vil fremgå af Tryllebjergets kalender. Ligeledes vil der være opslag at finde om de unikke særlige oplevelser, hospitalsklovnene er med til. Hospitalsklovnenes besøg er finansieret af Danske Hospitalsklovne.

Se også: Danske Hospitalsklovne

 
 
KidsAid

KidsAid

 

KidsAid skaber økonomisk grundlag for flere af de faste gode oplevelser her på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital. Derud over skaber KidsAid også unikke oplevelser for indlagte og ambulante syge og sårbare børn og unge og deres familier. Når det foregår på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital vil det fremgå i Tryllebjergets kalender, ligeledes vil der også være formidling på opslagstavler der uddyber KidsAid Events på OUH.

Se også: KidsAid

 
 
Ællingen

Ællingen

 

Når børn bliver indlagt, mister de ofte muligheden for eller overskud til at opretholde et almindeligt børne- og ungdomsliv. Børnecafeen Ællingen er en del af Ungdommens Røde Kors og har til formål at sørge for samvær og aktiviteter, der skaber et frirum for sygdomsramte børn. Her kan man f.eks. lege med modellervoks, spille brætspil eller få læst eventyr højt. Ællingen har faste ugentlige åbningstider på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital, men nogle gange indbyder de til forskellige Ællingen-events som afviger fra deres faste ugentlige besøg. Der informeres om disse events her i Tryllebjergets kalender ligesom der altid er opslag at finde, der uddyber en given event.

Se også: Ællingen og Ungdommens Røde Kors

 
 
Svanen

Svanen

 

Svanen er et fristed for unge patienter på Odense Universitets Hospital, hvor de kan få et afbræk fra hverdagen på sengeafsnittet i samvær med andre unge i en lignende situation. Svanen drives af frivillige fra URK (Ungdommens Røde Kors). Når de frivillige i Svanen indbyder til større event på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital, OUH vil dato fremgå i Tryllebjergets kalender.

Se også: Svanen og Ungdommens Røde Kors

 
 
Dansk Veteranbil Klub

Dansk Veteranbil Klub, Fyns afdeling

 

En traditionsrig køredag. Veterankøretøjer bliver støvsuget - pudset og poleret, så de kan vises frem på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital. I løbet af besøget, bliver der kørt rigtig mange prøveture rundt på hospitalets grund.

Se også: Dansk Veteranbil Klub

 
 
Odense Blomsterfestival

Odense Blomsterfestival

 

Odense Blomsterfestival og Tryllebjerget har indgået en farverig og blomstrende aftale, om planter til det unikke ”svanebed” ved indgang 60 på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital. En gave fra Odense Blomsterfestival, som spreder glæde for alle og husker os på muligheden for at besøge årets Blomsterfestival.

Se også: Odense Blomsterfestival

 
 
dyr_130614

Det Fynske Dyrskue - juni

 

Det Fynske Dyrskue inviterer hvert år alle indlagte børn, unge, deres søskende, forældre, hjælpere/personale til at komme på besøg. De som ikke har mulighed for at besøge dyrskuet, kan til gengæld nyde den fineste udsigt ud over Dyrskuet fra OUH’s højhuse.

Se også: Det Fynske Dyrskue 

 
 

 

 

 

 

 Siden er sidst opdateret: 25-02-2020 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring