Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Rygkirurgi

Velkommen til den Ryg-kirurgiske sektor ved Ortopædkirurgisk Afdeling O, Odense Universitetshospital

Sektoren varetager forebyggelse, diagnostik og behandling af kirurgiske lidelser i ryghvirvelsøjlen. Sektoren indgår i et tæt samarbejde med den tilsvarende funktion ved Neurokirurgisk Afdeling U, i det tværfaglige RC Universitetscenter for rygkirurgi.

Ud over det interne samarbejde med Neurokirurgisk Afdeling U er sektoren i tæt samarbejde med de øvrige rygkirurgiske afdelinger i Region Syddanmark – de ortopædkirurgiske afdelinger på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg, på Aabenraa Sygehus og på Vejle/Give Sygehus.

Moderne rygkirurgi behandler alle de kendte lidelser, som kan ramme bevægeapparatet, men altså afgrænset til ryggen. Det kan dreje sig om medfødte lidelser, deformitet, ledskred, brud, betændelse, kræft og slidtilstande. Grundprincipperne er nervefrilægning, stabilisering af ryggen, udrensning af evt. sygeligt væv og korrektion af fejlstillinger. De senere år har ledbevarende kirurgi vundet indpas og udgør en stadig større del af behandlingen ved især slidtilstande i ryggen.

Operationerne foregår både på Ortopædkirurgisk og på Neurokirurgisk Operationsgang og med anvendelse af moderne principper med fokus på patientsikkerhed og skånsom behandling.

Vore voksne patienter er indlagt på Afdeling RC på 7. sal i højhuset, mens vore børnepatienter er indlagt på Afdeling H7 i stueetagen – begge steder med fokus på optimal pleje af de rygkirurgiske patienter. Det drejer sig ofte om forholdsvis store og krævende behandlinger.

 


Siden er sidst opdateret: 29-06-2021 af Odense Universitetshospital.sideAnsatte

Mere information

Ekstern link Instrukser

Tilgængelighedserklæring