Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Knæ- og hoftekirurgi (skopisk)

Skopis knæ- og hoftekirurgi er et fagområde indenfor Knæ- og hoftesektoren.

Vi varetager forebyggelse, diagnostik og behandling af erhvervede og medfødte sygdomme samt skader indenfor idræt, knæ- og hoftekirurgi.

Vi er en højt specialiseret enhed, der samarbejder med en lang række andre afdelingen på Odense Universitetshospital samt i Region Syd. 

 

Sektoren varetager behandling af komplicerede knæ/hofte lidelser og modtager patienter fra Region Syddanmark.. Sektoren har regionsfunktion i revision af korsbånd samt skopisk behandling og visse hoftelidelser. Endvidere varetager vi den højt speciliserede multiligamentkirurgi. 

 

Sektoren varetager udredning og behandling af idrætsskader - inden for knæ og hofte. Idrætsskader indenfor andre områder visiteres i sektoren til relevante specialer indenfor den ortopædkirurgiske afdeling. Eksempelvis varetages idræts-fod/ankel skader af idrætskyndige overlæger i fod/ankel-sektoren.

 

I sektoren omfatter knækirurgi al skopisk kirurgi i knæleddet samt proximale crus frakturer, der kan behandles skopisk. Envidere varetager sektoren al knæ-nær bløddelskirurgi. Desuden varetages alt artroskopisk hoftekirurgi.

En del af sektorens operationskapacitet foregår på Svendborg Sygehus i dagkirurgisk regi.Faglig revideret den 16.12.20


Siden er sidst opdateret: 16-12-2020 af Odense Universitetshospital.sideAnsatte

Mere information

Ekstern link Instrukser

Tilgængelighedserklæring