Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Håndkirurgi og replantation

Velkommen til den Håndkirurgiske Sektor, Ortopædkirurgisk Afdeling O, Odense Universitetshospital.

Vi varetager forebyggelse, diagnostik og behandling af alle erhvervede og medfødte sygdomme samt alle skader i det håndkirurgiske område hos såvel voksne som børn.

Vi er en højt specialiseret enhed, der samarbejder med en lang række andre afdelingen på Odense Universitetshospital samt i Region Syd. Vi har specielt nært samarbejde med Plastiskkirurgisk Afdeling Z, Karkirurgisk Afdeling T, Børneafdelingen samt Ergoterapiafdelingen ved Odense Universitetshospital.

Den Håndkirurgiske Sektor har landsfunktion for replantation (påsyning af afrevne legemsdele) samt behandling af plexus brachialis læsion (læsion af armens store nerver). Vi har landsdelsfunktion for medfødte misdannelser i hånd og arm-området. Endvidere er der specialambulatorier for proteseforsyning.

Den Håndkirurgisk Sektor varetager særlig håndkirurgi iht. Sundhedsstyrelsens vejledning om specialeplanlægning og lands/landsdelsfunktioner. Vi varetager således på lands/landsdelsområdet den særlige håndkirurgi for Region Syd. Enkelte ondartede lidelser i knoglerne (knoglesarkom) udredes og behandles i samarbejde med Århus. 

Der behandles ved afsnittet årligt ca. 1200 patienter i stationært regi, dvs. under indlæggelse. Hertil kommer en større ambulant aktivitet.En del af den stationære aktivitet er under omlægning til dagkirurgi, således at flere og flere patienter undgår indlæggelse i forbindelse med behandlingen.

Speciallægerne i sektoren er alle medlem af Dansk Selskab for Håndkirurgi


Siden er sidst opdateret: 23-11-2020 af Odense Universitetshospital.sideAnsatte

Mere information

Ekstern link Instrukser

Tilgængelighedserklæring