Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Patientforløb

Patientforløbsbeskrivelser i Endokrinologisk Afdeling M

 

 


Link Forstørret skjoldbruskkirtel
Forundersøgelse og ultralydskanning evt. med udtagning af vævsprøve (finnålsbiopsi) i M-ambulatorium: 1-2 måneder efter vi modtager henvisning fra egen læge. De vil modtage et spørgeskema som bedes udfyldt inden. De bedes få taget blodprøver senest 1-2 uger inden (laboratoriehenvisning vedlagt). De vil blive indkaldt til skintigrafi af skjoldbruskkirtlen.
Link For højt stofskifte
Skjoldbruskkirtlen, som er lokaliseret fortil på halsen, producerer stofskiftehormoner, som er meget vigtige for kroppens funktioner. Visse sygdomme i kirtlen kan medføre enten en for høj eller en for lav produktion af disse hormoner.
Link Knogleskørhed
Knoglevævet fornyes livet igennem. Herved udbedres mikroskopiske brud og skelettet kan derved fungerer som depot for kalcium og fosfat. Ved knogleskørhed er knoglevævets styrke nedsat, således at brud opstår lettere end normalt. Hoftebrud, håndledsbrud og rygsammenfald hyppigt forårsaget af knogleskørhed.
Link Lavt stofskifte
Ved for lavt stofskifte kan man få en række symptomer som eksempelvis træthed, vægtstigning, forstoppelse, kuldefornemmelse, menstruationsforstyrrelser. Sygdommen rammer oftest kvinder. Et lavt stofskifte er nemt at diagnosticere ved en enkelt blodprøve.


Siden er sidst opdateret: 23-10-2018 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring