Dette er tekstversionen af Poul Henning Madsen er ny ledende overlæge på Fællesakutmodtagelsen Odense
Klik her for at komme til den grafiske version af Poul Henning Madsen er ny ledende overlæge på Fællesakutmodtagelsen Odense

Forside - Læs op - Sitemap


Poul Henning Madsen er ny ledende overlæge på Fællesakutmodtagelsen Odense


Poul Henning Madsen, Ny ledende overlæge FAM

Fælles Akutmodtagelse med interesse fra ind- og udland

”Koordination er det vigtigste” er Fælles Akutmodtagelsen i Odenses kommende Ledende overlæge Poul Henning Madsen citeret for i en artikel, bragt da han i 2017 tiltrådte stillingen som ledende overlæge på Akutafdelingen og Medicinske Sygdomme i Kolding. Og koordinering bliver der brug for på den 10.000 kvadratmeter store Fællesakutmodtagelse i Odense, der i døgndrift modtager patienter og sikrer den rette behandling og et sikkert videre forløb.

En enhed, som siden etableringen har modtaget mere end 200 delegationer fra både indland og udland. De kommer blandt andet for at høre om det koncept, der har vendt vagtpyramiden på hovedet og sat specialisterne i front.
 
Patientsikkerhed og alle ombord

Lægelig direktør Michael Dall er ikke i tvivl om, at Poul Henning Madsen er den rette til at tage over sammen med oversygeplejerske Charlotte Mose Hansen.

- Poul Henning Madsen er en kendt skikkelse i Region Syddanmark og kommer med den nødvendige erfaring efter fire år som leder af en stor medicinsk afdeling samt FAM i Kolding.  Han er ekstremt visionær og engageret i udviklingen af akutmedicinen og så er han meget engageret i patientsikkerhed. Han har blandt andet fulgt det skotske fellowship program i patientsikkerhed og forbedringsledelse, siger Michael Dall.

Poul Henning Madsen er lungemediciner af speciale og har siden udarbejdet evnen til at lede og koordinere i et felt, hvor opgaverne opstår med kort varsel og samarbejdsrelationer er det bærende i den daglige ledelse.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at vi sammen - på tværs af stort set alle afdelinger og faggrupper - skal få FAM – både på det nuværende og det nye OUH - til fortsat at være stedet man regionalt, nationalt og internationalt måler sig op imod, og hvor patientsikkerhed, optimale forløb og tilfredshed for patienter, pårørende og personale er i top, siger Poul Henning Madsen.
 

Poul Henning Madsen har stor fokus på patientsikkerhed og sidder blandt andet som sagkyndig i Styrelsen for Patientklager. Det har øget hans fokus på det samlede forløb for hver patient, der bliver modtaget i akutmodtagelsen.
 

- Der er store muligheder for at hjælpe patienter på anden måde end akut indlæggelse - både med at forebygge indlæggelser, flytte akut sygehusbehandling og undersøgelse hjem til patienterne og sikre, at også patienter med komplicerede problemer af faglig, social og psykisk karakter får gode akutte forløb, siger Poul Henning Madsen.

Poul Henning Madsen bor i Vejle, er gift med Marija, der er uddannelsesansvarlig overlæge på Vejle Sygehus. Sammen har de to piger på 8 og 13 år.

Nuværende ledende overlæge Michael Hansen Nord afleverer 1. maj 2021 den lægefaglige ledelse af FAM i Odense til Poul Henning Madsen.
 
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk