Dette er tekstversionen af Fokus på karriereudvikling af fremtidens ledere
Klik her for at komme til den grafiske version af Fokus på karriereudvikling af fremtidens ledere

Forside - Læs op - Sitemap


Fokus på karriereudvikling af fremtidens ledere


Netværk er det nye sort for tre forskere, der med et skulderklap fra ledelsen og et kursus i karriereudvikling har sat kursen mod mere ansvar og måske en højere stilling.


 

Bag om tallene

Hvad har en dermatolog, en øjenlæge og en molekylærbiolog til fælles ud over arbejdspladsen Odense Universitetshospital?
 
 

 lederkursus_SDU_2014

For et år siden havde lektor Charlotte Brasch Andersen (tv), dr.med., ph.d. og klinisk lektor Jakob Grauslund samt overlæge og klinisk lektor Anette Bygum kun perifært kendskab til hinanden.

Men efter at de alle tre blev prikket på skulderen af Kim Brixen, lægelig direktør på OUH og daværende institutleder på Klinisk Institut ved Syddansk Universitet, og sendt på karriereudviklingskursus, fik de øjnene op for, hvordan de kan bruge sig selv og hinanden i deres arbejde med at booste karrieren.

Syddansk Universitets karriereudviklingskursus er et led i det øgede fokus, som hospitals- og universitetsledelsen har på at videreuddanne personalet og køre fremtidens ledere i stilling. For deltagerne var det en øjenåbner i forhold til strategisk tænkning og netværk.


Faglighed – og netværk
- Måske er det ikke kun min faglighed, jeg skal udvikle, men også mit netværk. Det er jeg blevet bevidst om efter kurset, fortæller Anette Bygum.

Hun er overlæge i hudsygdomme, og har fået etableret et nationalt kompetencecenter for Hereditært Angioødem (HAE), en sjælden genetisk sygdom, der gør blodkarrene utætte og kan forårsage livstruende hævelser i kroppen.

- Vi vil gerne hjælpe patienterne bedre gennem etablering af tilsvarende landsdækkende centre for andre sygdomme. På kurset har jeg fået styrket min tro på, hvad der kan lade sig gøre og hvor jeg er på vej hen, siger hun.

Det samme har Charlotte Brasch Andersen, som især er udfordret af, at karrieremulighederne for molekylærbiologer ikke er lige så oplagte som for læger, da der ikke er den samme stillings- og lønstruktur.

-Jeg er blevet bevidst om at arbejde strategisk med de områder, som jeg kan påvirke. Jeg har sat mig for at blive bedre til at forhandle, og at udnytte og udbygge mit netværk.


En personlig investering
- Det er op til os selv, hvis vi vil videre med vores karriere. Personligt vil jeg investere i at netværke, også selvom jeg måske kommer til at bære de tungeste sten i starten, fortæller Jakob Grauslund.

Han har ligesom de to andre har fået en masse ud af kurset, der kom omkring emner som strategisk bevidsthed, personlig karriereprofil, forhandlingsteknik og gennemslagskraft.

Samværet med SDU og OUH-folk på tværs af afdelinger og fagområder er de alle tre også begejstrede for.

- Vi har åbnet os for hinanden, og kan give hinanden gode råd. Det er svært at vende de strategiske tanker med de daglige kolleger. Det er meget givende at være sammen med nogen, der har fået den samme øjenåbner for, hvordan man kan arbejde bevidst med sin karriere, mener Jakob Grauslund.


- og en investering i arbejdspladsen
Fra ledelsens synspunkt er kurset en god investering i medarbejderne og arbejdspladsens udvikling.

- Vi giver udvalgte medarbejdere en bedre uddannelse, som ruster dem til lederrollen. Vi tror på, at det motiverer deltagerne til at tro på deres egne evner, og til at forfølge deres drømme og ambitioner til gavn for os alle, siger Kim Brixen, lægelig direktør på OUH.

/Marianne Lie Becker

 

 


Kort om kurset
Forløbet  “Career Development Programme for young researchers at SDU” udbydes af SDU’s Kompetence- og Organisationsudviklingsenhed. Læs kursusbeskrivelse.

Næste forløb afvikles i efteråret 2014, og der er stadig enkelte ledige pladser. Et forløb består af individuelle coachsamtaler, test med feedbacksamtaler samt to internater. (6. og 7. oktober samt 20. og 21. november).  I lighed med tidligere er coach og karrierekonsulent Monika Janfelt kursusleder. Deltagerbetaling er på 15.200 kr.

Forløbet afholdes på engelsk, men individuelle elementer kan foregå på dansk, engelsk eller svensk.
 

  • Tilmelding til efterårets forløb eller interessetilkendegivelse tilforløbet i foråret 2015 til HR-udvikling@sdu.dk
     
  • Yderligere information fåes hos Jakob Ejersbo på 6550 2023 eller ejersbo@sdu.dk

 


 
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk