Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Information om Corona-test til børn

Klik her for at se i fuld skærm
Podeklinikken corona Børn- og unge april 2020
Sådan her ser det ud, hvis I skal i Podeklinikken for børn og unge på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital. Kommer I i bil, foregår podningen i bilvinduet.

 

Børn hører meget om corona og de kan blive bange, hvis de skal ind til podning.

Heldigvis ved vi, at virussen som oftest ikke bider så kraftigt på børn, men derfor bliver mange alligevel lidt forskrækket over det anderledes møde med sundhedsvæsenet.

Vi anbefaler, at I tager en snak med jeres børn om, hvad der skal ske, og evt. viser billedet af teltet og de maskerede sygeplejersker.

Selve podningen foregår næsten som ved podning for halsbetændelse; med en "is"-pind på tungen og en lang vatpind i det bagerste af munden. Man kan få lidt opkastfornemmelse, men det er meget hurtigt overstået.
 

Film med Buller og Basse
To børnelæger på Sydvestjysk Sygehus er sprunget ud som filmmagere. Med hjælp fra hånddukkerne Buller og Basse forsøger de at tage lidt af brodden af mystikken og nervøsiteten for corona og en eventuel podning for virussen.

Du kan se filmen sammen med dit barn, inden I møder til podning på sygehuset - eller bruge den som udgangspunkt for en god snak om den virus, der har vendt op og ned på livet for både store og små.

Se filmen på Facebook her: https://www.facebook.com/167994179937715/posts/3618191251584640/?vh=e&d=n

Tak for lån til kollegerne på Sydvestjysk Sygehus.

 

Til de større børn kan vi anbefale at gå på UltraNyt fra DR, hvor der ligger flere indslag om corona: Se https://www.dr.dk/ultra/ultranyt


Siden er sidst opdateret: 01-05-2020 af Odense Universitetshospital.