Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Unikke godnathistorier til indlagte børn

Vilter og Legehelten Signe

Det kan nogen gange være lidt svært at falde i søvn i en hospitalsseng. H.C. Andersen Børne- og Ungehospital tilbyder nu - som de første i landet - indlagte børn at få hovedrollen i deres helt egen godnathistorie, der tager dem væk fra sygesengen og ud på eventyr.

I de tre gratis godnathistorier er børnene selv hovedperson, og bliver vækket i deres hospitalsseng på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital af drømmepiloten Vilter Ørngot, som tager dem med i sit flyvende skib til HoPsitalet - et fantastisk sted kun for legesyge børn, hvor alle hopper og har det sjovt.

For kræftramte Gry på fire år har historierne betydet, at de mange indlæggelser bliver mere udholdelige. I oktober 2018 fik hun konstateret leukæmi, og siden har hun været indlagt på H2 i uger og måneder ad gangen:

- Vilter er blevet Grys fortrolige og ham, der gør det lidt nemmere at klare nålene. Eventyrene er en rigtig god måde at rejse lidt væk fra alt det, som ikke er så rart på et hospital. For Gry fungerer de som en måde at gøre virkeligheden lidt mere udholdelig, fordi de slemme ting bliver forbundet med noget sjovt i historierne, siger hendes mor, Mette Spangsberg Sørensen.

Børnepsykolog begejstret
Børnepsykologen Margrethe Brun Hansen, som selv har arbejdet på en børneafdeling, og som er forfatter til blandt andet bestselleren ‘De kompetente forældre’, er også begejstret for det nye tiltag:

- Disse godnathistorier er et længe ønsket redskab til at flytte fokus og tanker fra angst og usikkerhed til tryghed og nærvær hos indlagte børn. Vilter Ørngot kan også hjælpe forældre, som jo ligeledes er i en usikker situation. De får et redskab til at skabe og fastholde den gode situation, som næsten altid opstår ved puttetid, siger hun.

Kommer på mail
Det er iværksætterne bag vilter.dk, der har skrevet historierne. Forældrene indtaster barnets navn og hjemby, og får så en mail med de personliggjorte historier, som de kan læse højt for deres barn. Efter historien kan man høre Vilters egen godnatmelodi.

Samarbejde med Legeheltene
Konceptet er kommet til H.C. Andersen Børne- og Ungehospital med hjælp fra Børneulykkesfonden. Fonden står i forvejen bag projektet Legeheltene, der arbejder for at skabe mere aktiv leg og bevægelse for indlagte børn i Danmark – herunder på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital. Legeheltene indgår også i godnathistorierne, og det giver god mening, siger generalsekretær i Børneulykkesfonden, Henriette Madsen:

- Med Vilter-historierne kan vi gøre noget godt for indlagte børn både om dagen, om aftenen og om natten, når de drømmer om alle de skøre ting, Vilter finder på. Det fortjener de, siger hun.

De særlige godnathistorier er tilgængelige for alle på vilter.dk/hca. Velegnet for børn fra ca. 4 år og op.

 

Læs mere om Legeheltene på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital

 

 


 


Siden er sidst opdateret: 04-09-2019 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring