Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Yderligere information om klinikken

Endometrioseklinikken

Odense Universitetshospital
Kløvervænget 23
5000 Odense C
Indgang 55, 5. sal

OUH - én ud af tre

Der er i dag tre afdelinger i Danmark der tilbyde behandling af kompliceret endometriose, hvor vi på Odense Universitetshospital er én af de afdelinger. Det betyder, at hvis du henvises til os vil du møde et højfagligt ekspert team bestående både af sygeplejersker, sygeplejersker med sexologisk videreuddannelse og læger med erfaring indenfor behandling af kompliceret endometriose. Ved særlige tilfælde af endometriose arbejder afdelingen sammen med Skejby sygehus som har særlig erfaring med endometriose på tarmen.

Tværfagligt samarbejde

Vi tror at endometriose bør opfattes mere holistisk, og behandling omfatter ikke kun medicinsk eller kirurgisk tilgang, men kræver også samtale som involvere både hjemlige og seksuelle forhold. Derfor mødes både læger og sygeplejersker med særlig interesse for endometriose og diskuterer hvilken behandling vi bedst kan tilbyde dig. For at få den bedste vurdering at alle patienter har vi etableret konferencer med deltagelse af både gynækologer og røntgen læger så vi sammen kan vurdere en eventuel operation og de risici der kan være forbundet med operation. Vi har også konferencer med Skejby sygehus, i de tilfælde hvor vi mener at tarmen er påvirket.

Henvisning

Alle har ret til at blive henvist til den afdeling som patienten ønsker i henhold til sundhedsstyrelsens retningslinjer om Frit Sygehusvalg. Dette gælder også ved endometriose. Du kan derfor vælge behandling på et hvilket som helst sygehus, der udfører behandling af endometriose, Ved henvisning direkte til en højt specialiseret funktion vil det dog altid være op til den pågældende afdeling at afgøre, om den vil tage dig som patient. Vi gennemser alle henvisninger og vurderer i hvert enkelt tilfælde hvordan du bedst kan tilbydes behandling.

 

Vedr. udredning anvender vi ofte både ultralydsskanning og MR skanning. Desuden konfereres alle komplicererede patienter med endometriose på en fælles konference sammen med billeddiagnostikere. Særlig udsatte kvinder med bl.a. tarm endometriose konfereres på en fælles konference med læger fra Skejby Universitetshospital.

Hvem er vi?

Til klinikken er tilknyttet gynækologer med særlig interesse i endometriose, sygeplejersker, fysioterapeut, billeddiagnostikere samt anæstesiolog. Alle læger i teamet har en særlig interesse for endometriose og tilbyder både medicinsk og kirurgisk behandling. Vedr. den kirurgiske behandling anvendes både avanceret kikkert kirurgi og robot kirurgi, hvor en robot styres af læger til at fjerne endometriose.
 

 


Siden er sidst opdateret: 20-11-2019 af Odense Universitetshospital.