Gå til indhold
FORSIDEN | KONTAKT OUH | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilForskning, job, uddannelse og samarbejdepilAlmen praksis og OUHpilOUH PraksisNYTpilSeneste Nyt - OUH PraksisNyt april 2019pilAfd. D: Orientering om projekt FAMKO, et projekt for sårbare gravide i Odense Kommune

Afd. D: Orientering om projekt FAMKO, et projekt for sårbare gravide i Odense Kommune

Kort orientering om nyt projekt for sårbare gravide i Odense Kommune.

 

Projekt FAMKO er et samarbejde mellem Odense Kommune og Familieambulatoriet OUH. Formålet er at mindske ulighed i sundhed og social ulighed ved at give sårbare gravide, småbørn og familier den bedst mulige start gennem udvidet, tværfaglig støtte på tværs af kommune, region og frivillige organisationer. Målgruppen er gravide, der følges i Familieambulatoriet, med bopæl i Odense Kommune.

Projektet evalueres på forskningsniveau, og halvdelen af deltagerne får tilknyttet en FAMKO-personen. FAMKO-personen følger familien fra midt i graviditeten, til barnet starter i skole. FAMKO-personen er enten en sundhedsplejerske eller en familiebehandler. Denne hjælper familien med de aktuelle problemstillinger, de kunne ønske støtte til. Dette kan være ledsagelse til nye tilbud (fx økonomisk rådgivning, aftale i jobcenter), undgå udeblivelser, introduktion til frivillige tilbud eller netværksgrupper og opstart i dagtilbud. FAMKO-personen koordinerer og hjælper familien med overblikket.

Patienten kan ikke henvises til projekt FAMKO, men kan inkluderes, såfremt de opfylder kriterierne. Husk, som altid, at være grundig, når svangrepapirerne udfyldes, også vedrørende den psykosociale anamnese.

Egen læge får besked af projektet, hvis kvinden er del af indsatsgruppen, og derfor har en FAMKO-person tilknyttet.

Inklusion til projektet er startet op d. 1/9-18. 

 

Kontaktoplysninger

Afdelingsjordemoder Ulla Rudbeck

Gynækologisk og Obstetrisk Afdeling D

Ulla.Rudbeck@rsyd.dk - 2036 9233

 

Praksiskonsulent Herdis Brødbæk

bohn@dadlnet.dk

 


Siden er sidst opdateret: 04-04-2019 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring