Gå til indhold
FORSIDEN | KONTAKT OUH | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilForskning, job, uddannelse og samarbejdepilAlmen praksis og OUHpilOUH PraksisNYTpilSeneste Nyt - OUH PraksisNyt april 2019pilAfd. D: Fødselsaftaleteamet - et tilbud til gravide med fødselsangst, tidligere traumatisk fødselsforløb eller ønske om sectio på maternel request

Afd. D: Fødselsaftaleteamet - et tilbud til gravide med fødselsangst, tidligere traumatisk fødselsforløb eller ønske om sectio på maternel request

På OUHs Gynækologisk og Obstetrisk Afdeling D tilbyder man gravide med fødselsesangst, gravide som tidligere har oplevet traumatiske fødselsforløb eller som af anden årsag har ønske om sectio på maternel request at mødes med et Fødselsaftaleteam.

 

Fødselsaftaleteamet på OUHs Gynækologiske og Obstetriske Afdeling D består af 3 fødselslæger, 5 jordemødre og 1 psykolog. Formålet med tilbuddet til disse gravide er dels, at den gravide får bearbejdet tidligere fødselsforløb, og at man finder frem til en fødselsmetode, som er mest tryg for kvinden. Det  tilstræbes, at kvinderne føder vaginalt, men det afhænger af tidligere forløb og komplikationer.

 

Tilbuddet er primært sat i verden for at reducere antallet af sectio på maternel request. Det er således vigtigt, at kvinden får en grundig information omkring fordele og ulemper ved vaginal fødsel versus sectio. 

 

Fødselsaftaleteamet tilbyder kvinderne en fødselsaftale for deres kommende fødsel,  som de selv er med til at udarbejde, således at den gravide kan føle sig tryg ved vaginal fødsel. Herudover tilbydes kvinderne kendt jordemoderordning – de følges således af en række jordemødre, som de lærer at kende i graviditeten og føder med. Det giver tryghed og kontinuitet særligt for denne gruppe af kvinder.

 

For at kvinderne kan blive visiteret korrekt fra start, er det afgørende, at der bliver skriver tydeligt i svangrepapirerne, om kvinden har haft et tidligere dårligt eller traumatisk forløb, og der må også gerne noteres, at der behov for samtale i fødselsaftaleteamet.

 

Det er ligeledes vigtigt, at kvinderne på forhånd ikke loves sectio på maternel request. Såfremt kvinden ønsker sectio på maternel request, skal det selvfølgelig anerkendes, og hun skal informeres omkring tilbuddet i Fødselsaftaleamet.  

 

 

Kontaktoplysninger:

 

Jordemoder og Koordinator for Fødselsaftaleteamet Line Gommesen

Gynækologisk og Obstetrisk Afdeling D

Line.Gommesen@rsyd.dk - 6541 2343

 

Herdis Brødbæk Praksiskonsulent afd D.  

Bohn@dadlnet.dk -

 

 


Siden er sidst opdateret: 04-04-2019 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring