Gå til indhold
FORSIDEN | KONTAKT OUH | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

UDA professionsbachelor i ernæring og sundhed
 
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed
 

Uddannelsen er en 3½-årig sundhedsfaglig professionsbacheloruddannelse inden for fødevarer, ernæring, diætetik, formidling og ledelse. Uddannelsen har en fællesdel, hvorefter du som studerende specialiserer dig i:

Fødevarer og Ledelse

Sundhedsfremme og Diætetik, hvor der er to toninger:

- Sundhedsfremme og Forebyggelse

- Klinisk Diætetik

De studerende er i deres professionspraktik på 5. og 6. semester tilknyttet en til to vejledere i deres praktikforløb.


Specialet Fødevarer og Ledelse

Specialet retter sig mod ledelse, udvikling og service inden for storkøkkendrift. Praktikken afvikles i Logistikafdelingen Køkkenproduktion. Læs mere om køkkenet her.

Praktikken tager udgangspunkt i en projektopgave, hvor du som studerende arbejder med en aktuel problemstilling eller udviklingsopgave. Formålet med praktikken er at opnå praksiserfaring med at imødekomme ernærings- og sundhedsmæssige problemstillinger i arbejdet med måltids-, fødevare- eller servicekoncepter. Der indgår elementer i praktikken med fokus på ledelse, produktion, virksomhedskultur og aftagerfelt, således du opnår viden og forståelse for disse. Inden for specialet Fødevarer og Ledelse modtager OUH er varierende antal studerende fra de uddannelsesinstitutioner, som udbyder uddannelsen.


Specialet Sundhedsfremme og diætetik med toning Klinisk Diætetik

Specialet retter sig mod diætbehandling af patienter med diabetes, iskæmisk hjertesygdom m.m., diætbehandling i ernæringsterapi omfattende kirurgiske som medicinske patienter, som fx patienter med lever-, nyre- allergi- og mave-tarmsygdomme. Udover diætbehandling undervises der også.

Med toningen Klinisk Diætetik opnås autorisation i henhold til loven om kliniske diætister.

Som studerende er du i praktik i afdelinger med en diætist ansat. OUH modtager seks studerende om året fordelt på 5. og 6. semester. Der er indgået samarbejdsaftale med UC SYD, og der modtages kun studerende med toningen klinisk diætetik fra denne uddannelsesinstitution.


Læs mere om uddannelsen via linkene i højre side. 

 

 
Kontakt
 
Klinisk Udvikling

Lise Lotte Sørensen UDA

 
dorte

 

Uddannelseskoordinator for specialet Fødevarer og Ledelse
Lise Lotte Hjorth Sørensen
Mobil 2144 9985

 

 

 

Uddannelseskoordinator for specialet Sundhedsfremme og diætetik med toning Klinisk Diætetik
Dorte Truelsen Gram
Mobil 2924 0859

                                            

 

 


Siden er sidst opdateret: 21-03-2019 af Odense Universitetshospital.