Gå til indhold
FORSIDEN | KONTAKT OUH | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Ernæringsassistentuddannelsen

Ernæringsassistentuddannelsen
 
Ernæringsassistent
 

Logistikafdelingen Køkkenproduktion tilbyder en elevplads, hvor du som elev, vil være en del af de selvfungerende grupper i et teknologisk og moderne køkken. Køkkenet har spisemærket i sølv. Læs mere om køkkenet her.

 

Du vil få kendskab til køleproduktion, hotfill og forskellige diætformer. Din praktikuddannelse bliver bred, da der er indlagt punktpraktikker i de mindre afdelingskøkkenet på OUH Svendborg Sygehus, Børne- og Ungdomspsykiatri Odense, Personalekantinen samt i Patienthotellets køkken.

 

Du vil i det daglige arbejde med en stor madproduktion under strenge hygiejniske forhold til patienterne. I punktpraktikkerne i de mindre køkkener vil du have mulighed for patient- og kundekontakt, hvor kommunikation, anretning og servering kommer i fokus. Der er derfor lagt op til en lærerig praktik med mange muligheder, hvor du selv er med til at sammensætte dele af praktikken.

 

Ernæringsassistentuddannelsen tager to år og seks måneder, eksklusivt et grundforløb. Når du har bestået grundforløbsprøven og har følgende fag: dansk på E-niveau, naturfag på E-niveau samt følgende certifikater: almen fødevarehygiejne, førstehjælp på erhvervsuddannelserne, elementær brandbekæmpelse, kan du søge om en elevplads i køkkenet. Der vil typisk blive ansat to elever til fire elever to gange om året; i forår og efterår. Køkkenet har plads til et varierende antal elever i praktik.

 

Når du indgår en uddannelsesaftale, får du elevløn efter overenskomsten. Du kan blive ansat med løn allerede på grundforløbet.

 

Opbygning af uddannelsen:

Uddannelsen veksler mellem skole og praktik. Der er tre skoleperioder, der afvikles på en erhvervsskole. Sidste skoleperiode afsluttes med en svendeprøve. De erhvervsskoler der ligger tættest på er Kold College og Svendborg Erhvervsskole & Gymnasier.

 

Andre udfordringer:

Ernæringsassistentelever under 25 år har mulighed for at deltage i DM Skills for ernæringsassistenter. Se videoklip fra Skills her og OUH's ernæringsassistentelev Renee Wind, der deltog med DM Skills i 2017 her.

 

Se flere informationer om uddannelsen via linkene i højre side.

 

 
Kontakt
 

 Klinisk Udvikling

Lise Lotte Sørensen UDA

Uddannelseskoordinator                                     
Lise Lotte Hjorth Sørensen
Mobil 2144 9985                       

  

 

 

 


Siden er sidst opdateret: 21-03-2019 af Odense Universitetshospital.