Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Graviditet - information om Corona-virus/Covid19

 

Vi er klar til at modtage jer til undersøgelser og fødsel. Der er føde- og barselsstuer til alle, og vi tilbyder samme muligheder for undersøgelser og behandling, som vi plejer. Vi har klare procedurer for, hvordan vi passer på jer og de andre, så vi undgår at sprede eventuel CORONA-virus. 

 

Hvis du har en aftale på hospitalet eller hos din jordemoder, skal du:

Møde op til aftalt tidspunkt med mindre du tror, du har CORONA-virus. En del læge- og jordemoderkonsultationer er omlagt til telefonkonsultation. Du vil få besked i E-boks, hvis vi ændrer eller aflyser dine aftaler.

 

Hvis du som gravid oplever symptomer (feber, ondt i halsen, hoste, ondt i muskler) eller har fået påvist COVID-19, skal du henvende dig til os, så aftaler vi et individuelt forløb for dine aftaler med os. Hvis du har symptomer på Covid-19 eller har været i kontakt med en smittet, skal du kontakte os - du må ikke gå ind på sygehuset eller aflægge besøg hos din konsultationsjordemoder uden at du først har orienteret os om, at du kan være smittet.

 

Hvem må være med?

På grund af afstandskravene på to meter kan en fast ledsager deltage i forbindelse med ambulante undersøgelser herunder konsultation hos jordemoder. Det er vigtigt at du beskytter dig selv ved at holde afstand. Husk at vaske/spritte hænder ofte. I forbindelse med undersøgelser i Ultralyd for Gravide, er der kun adgang for dig, der er gravid i venteværelset. Din ledsager skal vente udenfor og tilkaldes ved undersøgelsens start. 

 

Fødsel og Barsel

Ved indlæggelse under graviditeten, igangsættelse af fødslen og barsel er der mulighed for besøg af 1-2 faste pårørende. I kan dog ikke få besøg på fødestuen efter fødslen. Som partner har du fortsat mulighed for at være medindlagt under igangsættelsen og i barselsperioden. Hvis du har symptomer på eller har fået påvist CORONA-virus, når du skal føde, så skal fødslen foregå på fødeafsnittet i Odense. 

 

Efter fødslen
Det ser ud til, at børn oftest påvirkes mindre og har mildere sygdom end voksne, hvis de smittes med COVID-19. I kan læse mere i Sundhedsstyrelsens information: Gode råd til gravide. Nedenfor ser du uddrag fra vejledningen.

 

Hvis du som nybagt mor har symptomer eller påvist COVID-19, kan du være sammen med dit nyfødte raske barn. I vil blive opfordret til at tage hurtigt hjem fra hospitalet, hvis alting er som det skal være, og I føler jer trygge. Sundhedsstyrelsen anbefaler mødre, der har symptomer eller påvist COVID-19 at amme deres barn.

 

Hvis du som far/partner har symptomer eller påvist COVID-19, og mor og barn er raske, er det anbefalingen at du undgår tæt kontakt med dit nyfødte barn og barnets mor, indtil du har været symptomfri i 48 timer – dette ud fra et forsigtighedsprincip.

 

Hvis jeres barn har brug for at komme på børneafdeling efter fødslen, vil det i de allerfleste tilfælde være sådan, at barnet ikke kan være sammen med sin mor, hvis hun er testet positiv for COVID-19. Når moren har været symptomfri i 48 timer, kan mor og barn forenes igen. 

 

Forældre- og fødselsforberedelse

Vores traditionelle fødsels- og forældreforberedelse er pt. aflyst på grund af den aktuelle situation med Covid-19. Derfor har vi valgt at deltage i et projekt støttet af Trygfonden, som gør, at vi kan tilbyde fødselsforberedelse som webinar frem til ca. 1/9 2020. Undervisningen varetages af en jordemødre, der arbejder henholdsvis i Odense og Svendborg.

I har mulighed for at deltage i to forskellige webinarer, et om fødslen og et om amning. Vær opmærksom på, at de fleste af holdene kun er for gravide og deres partnere, der 36 uger eller længere henne i graviditeten. Vi opretter løbende nye webinarer, læs mere om dem samt tilmelding her.

Læs mere om Fødselsforberedelse efter 1/9-2020 her.

 

Mere information

Sundhedsstyrelsen har udarbejdet anbefalinger vedrørende håndtering af CORONA-virus/ COVID-19 ved gravide, fødende, barslende samt deres partner og nyfødte barn, se mere her.

Information om CORONA-virus på andre sprog kan ses her. 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

  


Siden er sidst opdateret: 01-07-2020 af Odense Universitetshospital.